zwanger zijn

zwanger zijn

Zwanger zijn, is voor sommige vrouwen echt de mooiste tijd van hun leven, ze voelen zich lichamelijk op en top fit. En wonen geestelijk op een roze wolk. De hele wereld lacht hen toe, er kan niets fout gaan.

Ze komen de eerste drie maanden door zonder een spoor van misselijkheid. Sterker nog: ze zijn nog nooit zo fit geweest.

Als jij bij die groep hoort: van harte. En laat ons er van mee genieten!

Beproeving

Voor andere vrouwen is zwanger zijn een echte beproeving. Hun lichaam weigert dienst, ze voelen zich dik, lelijk en opgezwollen. En alles wat normaal vanzelf leek te gaan, gaat nu moeizaam. Om niet te zeggen heel moeizaam. Sommige spreken van HET omkeren, in bed. Want dat al is een lichamelijke oefening op zich…

Het gaat wel…

En dan hebben we nog de groep: het gaat wel.. Echt heel beroerd voel je je niet. Maar die stralende roze wolk, tja die blijft toch een beetje op een afstandje…

Hoe je het ook bekijkt, zwanger zijn is een belangrijke periode in je leven. Of het nu je eerste baby is of je 10-de , je kan niet anders dan stilstaan bij het wonder, dat zich in je zwangere buik een nieuw leven vormt.

Zelfs als je – zoals ik destijds – niet erg van de lichamelijke kant van het zwanger zijn geniet, het wonder van het schoppen in je buik, het weten dat je een nieuw leven op deze wereld zal zetten…Het is met geen pen echt te beschrijven.

Het is dan ook niet vreemd dat zwanger zijn kunstenaars telkens opnieuw inspireert. Maar niet alleen kunstenaars, ook moeders kunnen nog jaren na dato met veel gevoel vertellen over hun ervaringen tijdens het zwanger zijn. Bij babyenkind kan je al je vragen over zwanger zijn kwijt. Praat met mede moeders en bekijk de informatie op het forum. En geniet van deze bijzondere tijd.

Lees ook: zwanger en nu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *