Wat is de beste tablet voor kinderen?

,
Wat is de beste tablet voor kinderen?

De beste tablet voor kinderen moet entertainen en onderwijzen met op maat gemaakte, voor de leeftijd geschikte inhoud. Of het nu gaat om huiswerk, gamen of gewoon om ze bezig te houden.

De beste tablet voor kinderen zal verschillen van de tablet die het meest geschikt is voor volwassenen. Een kindvriendelijke tablet moet hoog scoren op duurzaamheid en moet plezier en educatie bieden. Ook moet het ouders in staat stellen om grenzen te stellen om hun kind veilig te houden.

De prijs is ook belangrijk. Het is geen goed idee om € 1000,- uit te geven aan een tablet (of telefoon) en deze aan een peuter te geven. Wat de interesses van jouw kind ook zijn: er is altijd een kindertablet die bij zijn of haar behoeften past.

We weten hoe moeilijk het kan zijn om de juiste kindertablet te kiezen. Vooral als het als een grote investering kan aanvoelen. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste tablet voor jouw kind en zijn hebben we alle kindertablets getest. De DEPLAY Kids Tablet kwam als beste uit de test.

Beste tablet voor kinderen:

1. DEPLAY Kids Tablet

2. Apple iPad, 10e generatie

3. Amazon Fire HD 10 Kids

4. TCL Tab 10 5G

 

1. DEPLAY Kids Tablet

Als jij jouw kinderen kennis wilt laten maken met technologie op een speelse en leerzame manier, dan is de DEPLAY de beste keuze. Je hebt de keuze uit 3 varianten:

beste tablet voor kinderen - deplay

DEPLAY Kids Tablet PRO (10”)

De DEPLAY Kids Tablet PRO, is 10 inch en is de grootste en de duurste.

Het heeft een processor (Spreadtrum T606) met maar liefst 8 kernen. Dit zorgt dat het vrij snel is. Ook aan schijfruimte geen gebrek. Het intern opslaggeheugen heeft wel 128 GB. Koppel daar een werkgeheugen van 4 GB aan en je hebt de mogelijkheid om meerdere apps simultaan in werking te stellen.

Het is de ideale keuze voor kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Het touchscreen heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Met een oplaadbeurt kun je de kindertablet 7 uur gebruiken. 

DEPLAY Kids Tablet SMART (8”)

Met zijn 8 inch scherm is deze tablet iets kleiner, maar ook goedkoper.

De processor ( Allwinner A133) heeft 4 kernen en ook het opslaggeheugen is kleiner (64 GB). Het werkgeheugen is met 4 GB echter gelijk evenals de pixels. Het heeft een werking van 5 uur.

De SMART is perfect geschikt voor kinderen tussen 2 en 8 jaar.

DEPLAY Kids Tablet LITE (7”)

De laatste is met zijn 7 inch de kleinste en de goedkoopste. Eenzelfde processor als bij de Smart, maar met een kleiner geheugen (34 GB)/ Het werkgeheugen is 2 GB en het aantal pixels 1200 x 600. Een oplaadbeurt is goed voor 3 uur aan plezier. De LITE is, kleiner en een stuk lichter, vooral geschikt voor de jongste kids vanaf 2 jaar.

De kindertablets van DEPLAY zijn speciaal ontworpen om het leervermogen van kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Er zijn speciale apps gemaakt om de aangeboren creativiteit aan te spreken. Zo kan er door de kleintjes bijvoorbeeld getekend worden en muziek worden gemaakt. Ook de taal- en leesvaardigheid wordt vergroot met apps voor fonetiek (klankleer) en letteridentificatie.

Het gebeurt in een veilige omgeving omdat jij als ouder alles in de gaten houdt met deze tablets. De tablets zijn stevig en bieden valbescherming. Er zitten games op die geschikt voor de allerkleinsten tot de oudere kinderen. Je moet ook de speelduur niet vergeten: je hoeft dus niet onder het spelen op te laden. Verder vallen de tablets op vanwege de snelle prestaties en intuïtieve navigatie, waardoor ze de onderzoekende kindergeest stimuleren.

Voor ons de winnaar, omdat het geavanceerde functionaliteiten koppelt aan een zeer voordelige prijs.

Pros:

 • Klaar voor gebruik
 • Leren van vaardigheden
 • Veilig en ouderlijk toezicht mogelijk
 • Gunstige prijs
 • Inclusief beschermhoes, blauwlicht screenprotector en veiligheidskeycord

Cons:

 • Alleen in rood en blauw ( echter een roze en groene hoes zijn wel via DEPLAY verkrijgbaar)
 • Beschikt niet over snel opladen

 

2. Apple iPad, 10e generatie

Het basismodel iPad heeft een groot 10,9-inch scherm met een compacte resolutie van 2.360 bij 1.640 pixels. Terwijl de A14 Bionic-chip ervoor zorgt dat jouw kinderen gemakkelijk alle geschikte apps uit de App Store kunnen gebruiken. Deze tablet geeft jouw kind zelfs toegang tot iMessage om te chatten met familieleden of vrienden met een Apple-apparaat.

Voor wie is het bedoeld

Deze instaptablet is zinvol voor ouders die iets willen dat hun kinderen kunnen blijven gebruiken naarmate ze ouder worden. Met ouderlijk toezicht kun je de activiteiten van jonge kinderen nauwlettend in de gaten houden. Maar je kunt deze beperkingen na verloop van tijd altijd versoepelen. Wat betreft de specificaties: ondanks de hogere prijs (beginnend bij ongeveer € 400) krijg je alleen een iets groter scherm en meer pixels dan bij de Deplay Tablet Pro.

Weet daarom dat je ook vooral betaalt voor de Apple-branding.

Pros:

 • Geweldig ouderlijk toezicht
 • Compatibel met Apple Pencil
 • Uitstekende weergave

Cons:

 • Duur
 • Niet duurzaam
 • Geen vooraf geladen inhoud voor kinderen

 

3. Amazon Fire HD 10 Kids

Amazon heeft twee nieuwe 10-inch Fire-tablets gericht op de jongerenmarkt. De Fire HD 10 Kids is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar, terwijl de Fire HD 10 Kids Pro gericht is op 6- tot 12-jarigen. Beide zijn te koop voor € 190.

Beide modellen zijn verbeterde versies van de Fire HD 10. Ze hebben een 10,1-inch, 1080p (full HD) scherm, 3 GB RAM en 5 megapixelcamera’s. De levensduur van de batterij bedraagt maximaal 13 uur.

Het niet-Pro-model heeft een Disney-thema-optie. Zoals bij alle Fire Kids-tablets worden deze geleverd met:

 • Gewatteerde hoesjes
 • Een abonnement van 12 maanden op de Amazon Kids Plus-service (voor kindvriendelijke apps en inhoud)
 • Een gratis vervangingsbeleid van twee jaar als de tablet beschadigd raakt.

Pros:

 • Goede bouwkwaliteit
 • Sterk ouderlijk toezicht
 • Op kinderen gerichte inhoud
 • Twee jaar garantie

Cons:

 • Beperkte app-selectie
 • Focus op Amazon-services

 

4. TCL Tab 10 5G

De TCL Tab 10 5G biedt fatsoenlijke specificaties voor de prijs (beginnen rond € 150). Het wordt geleverd met een MediaTek Kompanio 800T octa-core-chip en 4 GB RAM. Helaas heeft het slechts 32 GB aan opslagruimte. Na rekening te hebben gehouden met systeembestanden, heb je niet veel ruimte voor veel apps, games of mediabestanden. Het 10,1-inch, 16:10-scherm van de tablet heeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.

Er is ook de toevoeging van de TCL Kids, ontworpen voor drie- tot vijftienjarigen, inclusief ouderlijk toezicht, tekenfilms, verhalenboeken, audioverhalen, STEM-lessen en heel veel puzzels.

Pros:

 • Kwaliteitsscherm voor de prijs
 • 5G-ondersteuning
 • Goede prestaties en batterijduur
 • Redelijke stereoluidsprekers

Cons:

 • Teleurstellende mogelijkheid Android-upgrades
 • Slechts 32 GB ingebouwde opslag
 • Matige camera’s

 

Welke specificaties heb je nodig voor een tablet voor kinderen?

Laten we beginnen met schermgrootte en resolutie. Een 8-inch scherm van 1.280 bij 800 pixels is goed voor het lezen van strips en het bekijken van video’s, dus gebruik dat als basis.

Let ook goed op de opslagspecificaties. We raden 64 GB ingebouwde opslag aan in plaats van 32 GB. Met deze hoeveelheid opslagruimte kun je meer apps installeren en meer foto’s en video’s maken. Een microSD-kaartsleuf kan ook geen kwaad, vooral als je films wilt downloaden.

Conclusie

Het kan lastig zijn om de juiste kindertablet te vinden omdat elk kind anders is. Toch raden wij aan om op zoek te gaan naar een tablet met:

 • Een behoorlijke schermkwaliteit
 • Uitstekende batterijduur
 • Goed ouderlijk toezicht
 • Solide duurzaamheid (ongelukken gebeuren!)
 • Redelijke prijs.

De DEPLAY Tablets zijn door ons uitgeroepen als de beste uit de test en dat is niet voor niets. Ze voldoen werkelijk aan al onze eisen.

Verder is het belangrijk dat je als ouder beseft wat jouw kind precies wil (en nodig heeft).

Voor de allerkleinsten biedt de DEPLAY Kids Tablet LITE (7”) behoorlijke prestaties, geweldig ouderlijk toezicht en een kleurrijke valbestendige behuizing.

Tablets zijn er in verschillende schermformaten, variërend van 7 tot 10 inch. Als je verwacht dat je kind veel video’s kijkt, wil hij of zij het grootst mogelijke scherm, dus overweeg dan de DEPLAY Kids Tablet PRO (10”).

Maar als je gewoon een tablet wilt waarmee een kind op internet kan surfen en e-boeken kan lezen, zal een kleiner scherm, zoals dat op de DEPLAY Kids Tablet SMART (8”), meer dan genoeg zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *