Zorg voor voldoende vitaminen C tijdens de zwangerschap

vitaminen C

Zorg voor voldoende vitaminen C tijdens de zwangerschap

Een tekort aan vitaminen gedurende de zwangerschap kan het geheugen van de baby beschadigen. En wanneer de schade eenmaal is ontstaan kan dat niet later, door het de baby alsnog te geven, goedgemaakt worden. Dit blijkt uit een onderzoek dat aan de Universiteit van Kopenhagen is uitgevoerd.
Dat is een behoorlijk serieuze zaak. Dus is het verstandig om op te letten. Nou is dat niet alleen verstandig voor je baby, maar ook voor je zelf. Vitamine C geven je weerstand, als het buiten koud en guur is!
En het zit in fruit, nou het eten van fruit, dat is geen straf toch?

Vitaminen tekort

Bevolkingsonderzoek wijs uit dat ongeveer 10 tot 20 procent van de volwassenen in de westerse wereld lijdt aan een vitamine tekort. Zwangere vrouwen moeten echt opletten dat ze voldoende vitaminen binnen krijgen.

Zelfs een klein tekort aan vitaminen C kan al de hippocampus,( daar waar het geheugen in de hersenen zit) beiinvloeden.

De studie is uitgevoerd op hamsters en hun jongen, omdat zij net als mensen, niet zelf vitaminen C aan maken.

Op zich is het niet moeilijk om te zorgen dat je voldoende vitaminen C binnen krijgt. Het zijn vooral mensen ( en vooral moeders) die op de armoede-grens leven en vaak op eten – moeten- bezuinigen, die risico lopen. Zeker als de aanstaande moeder rookt. ( maar dat doe je niet, toch?)

De onderzoeksgroep beveelt een overheidscampagne aan om aanstaande moeders bewust te maken van het belang van vitaminen C gedurende hun zwangerschap

Read more at http://scienceblog.com/57694/fetus-suffers-when-mother-lacks-vitamin-c/#IU3oxgLX846qA0H4.99

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *