In kind van 6 tot 12 jaar

lees je alles over de ontwikkeling op lichamelijk, emotioneel en cognitief gebied. Maar ook hebben we enorm veel artikelen over de basisschool en wat je daar kan verwachten. Van groep 3 tot groep 8 beschreven we tot in detail de ontwikkeling van je kind
Natuurlijk beschrijven we de ontwikkeling van je kind per jaar. Dat kan je als moeder enorm helpen, om je kind beter te begrijpen. En daar word je natuurlijk een vrolijke moeder van! En wie wil er nu geen vrolijke moeder zijn. We zijn niet voor straf moeder geworden…

Mijn kind van 6 tot 12 biedt herkenbaarheid

veel van onze artikelen zijn gebaseerd op vragen van moeders. Of op ervaringen van moeders. Ruimte voor onzekerheid want kinderen van 6 tot 12 jaar vragen soms best wel veel van je! Dan kan het best eens een steuntje in de rug gebruiken. En je wil ook wel eens een keertje lachen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

lees ook: Kindjes net even anders

Leuke sport

Wat is een leuke sport, voor bijna pubers. 

Je kind wil graag een leuke sport… Je kind is zo’n jaar of 11, bijna (of al helemaal) puber en dat kind wil best sporten, alleen het probleem is: vandaag wil ze dit en morgen dat… Je hebt de indruk dat de voorliefde voor de sport ven het moment, sterk wordt ingegeven door vriendinnetjes en […]

deeg eten

Mag je kind deeg eten?

Mijn moeder riep vroeger: ” niet van het deeg eten! Dat is ongezond!”Ik moet bekennen dat ik haar nooit geloofde…Nu kwam dat ook omdat mijn moeder beweerde dat dat ongebakken deeg in je maag ging rijzen. En dat, lieve mede-moeders, was inderdaad onzin… Waarom mag je geen deeg eten ? Er is meer dan een […]

de liefste mama

Dat gevoel dat je toch iets goed doet

doe je het ooit goed als moeder? nou , misschien wel…. Vroeger, toen ik zelf nog kind was, dacht ik dat de grote mensen alles wisten, alles konden en alle antwoorden hadden. Zittend op het dak van het speelhuisje met mijn vriendinnen, verzonnen we namen voor onse toekomstige baby’s en droomden we van onze toekomstige […]

pubers

Pubers in huis

Pubers en als je dat geweten had… Met een enthousiast: ‘he mam, gezellig’ doet ze de voordeur open. De geur van schone was waait in mijn gezicht, als ik de drempel overstap van haar paleisje. Het gebeurd me bij alletwee onze meiden, als ik naar binnen stap, die frisse geur van schone was. Nog maar […]

origineel cadeau

Een origineel cadeau voor een kind van elf.

Wat geef je een kind dat elf jaar wordt? Ze hebben alles al, hoor ik regelmatig. Dat is toch te zot voor woorden: een kind dat alles al heeft… Maar goed, het is wel vaak zo. Een super origineel cadeau voor een kind van elf is dus: geen cadeau. Geen cadeau??? Juist ja. Ik geef […]