Bevallingen opwekken: welke alternatieve middelen helpen?

bevalling opwekken

Bevalling opwekken: welke alternatieve middelen helpen?

Meer dan de helft van de zwangere vrouwen probeert de bevalling op te wekken. Door een wandeling, seks, pikante voeding en andere bizarre methoden, dat suggereert een recente Amerikaanse studie.

Aan de studie namen 200 vrouwen deel die een volledige zwangerschap (dat is tenminste 37 weken) hadden doorlopen.. De helft probeerde niet-voorgeschreven methoden om hun bevalling op te wekken. Waaronder wandelen, sporten, geslachtsgemeenschap, stimulatie van de tepels, masturbatie, laxeermiddelen, pikant eten, kruidenmengsels of acupunctuur.
De meest populaire methode bleek een wandeling (85 procent ) te zijn. Dan volgde seks (45 procent), pikant eten staat met 22 procent op de derde plaats en 15 procent stimuleerde de tepels.

Bevalling opwekken: hoe weet je wat helpt

Wetenschappers weten nog altijd hoe nu precies een bevalling begint, maar het is waarschijnlijk dat bepaalde hormonen die de ongeboren baby produceert de oorzaak zijn.

Geruststellen

Dat vrouwen zelf het heft in handen nemen en naar middelen zoeken om de bevalling in gang te zetten is natuurlijk niet raar: na al die weken heb je er als vrouw meer dan genoeg van: dat zwanger wezen, je wil nu wel eens moeder zijn. En die laatst loodjes zijn op vele gebieden best zwaar: zowel fysiek al psychisch heb je het met 37 weken wel gezien: je wil een baby in je armen, kraamtijd, de hele rataplan. Dus je zoekt naar een onschuldige manier om dat voor mekaar te krijgen.

Zijn alternatieve middelen om een bevalling op te wekken onschuldig?

Over het algemeen wel. Maar gebruik geen kruidensupplementen. Die kunnen complicaties bij je kind veroorzaken.

De enige alternatieve methode om een bevalling op te wekken waar de wetenschap in gelooft, is tepelstimulatie.
Dit maakt namelijk het hormoon oxytocine, wat de samentrekking van de baarmoeder kan veroorzaken, vrij.

lees ook: bevallen zoals jij het wil

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.