Meer dan 5 koppen koffie per dag en de kans op een IVF-zwangerschap

IVF zwangerschap

Koffie en IVF

Vrouwen die meer dan 5 koppen koffie per dag drinken, verkleinen hun kans op een succesvolle IVF.
Deense onderzoekers volgden bijna 4000 IVF and ICSI patiënten. En beschreven het effect van veel koffie als vergelijkbaar met roken.
Het onderzoek werd gepresenteerd op 4 juli op de jaarlijkse bijeenkomst van ESHRE door Dr Ulrik Schiøler Kesmodel van de Fertility Clinic of Aarhus University Hospital in Denemarken. Uitkomsten van het onderzoek laten zien dat bij het gebruik van 5 koppen koffie of  meer. Het slagingspercentage van een IVF terug bracht. Met wel 50 % en het aantal levend geborenen met 40 %

Je kunt beter een glaasje water drinken.

Het effect van koffie drinken op IVF is groter dan verwacht.

Hoewel we niet verbaasd waren dat het drinken van koffie van invloed was op een IVF-zwangerschap. Waren we wel verbaasd over de omvang van dat effect, zei Dr Kesmodel.
Het verband tussen cafeïne en en vruchtbaarheid is in het verleden vaker onderzocht. Met wisselend resultaat. Sommige onderzoekers constateerden een verhoging van het aantal spontane abortussen bij veel koffiedrinken. Daarentegen konden andere studies dat verband niet aantonen.

Ook het Cochrane review uit 2009 stelde vast dat er te weinig bewijs was om te stellen dat er een verband is tussen geen cafeïne gebruik en zwanger worden.
Daar staat tegenover dat een onderzoek uit 2004 kon aantonen dat er verband was met de tijd die het duurde voor vrouwen om zwanger te worden. En het drinken van meer dan 6 koppen thee of koffie per dag.
Of het drinken van meer dan 20 alcohol consumptiesper dag door hun man.

Deze Deense studie, werd uitgevoerd in een grote  openbare IVF-kliniek. En  er was een follow-up op 3959 vrouwen die IVF or ICSI ondergingen.
Informatie over hun koffieconsumptie werd aan het begin van de behandeling verzameld ( en nogmaals bij de start van iedere menstruatie cyclus). In de analyse werden variabelen als: leeftijd, alcohol gebruik, BMS en oorzaak van de onvruchtbaarheid, meegenomen.

De analyse liet zien dat het relatieve risico bij vrouwen die minder dan 5 koppen koffie per dag dronken 50 % lager lag dan bij vrouwen die aangaven meer dan die hoeveelheid koffie te drinken.

In hun conclusie vergeleken  de onderzoekers het effect van  drinken van meer dan 5 koppen koffie met het effect dat roken heeft op de vruchtbaarheid.

Bron: http://www.redorbit.com/news/health/1112650501/5-or-more-cups-of-coffee-a-day-reduce-the-chance-of-ivf-success-by-around-50-percent/

lees ook eens: fietsen slecht voor de sperma produktie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *