Het zwangerschapsmasker.

zwangerschapsmasker

Als je echt pech hebt, dan kan je een zwangerschapsmasker ontwikkelen : donkere vlekken op je gezicht, meestal op je jukbeenderen, je neus, lippen en voorhoofd.
Een duur woord  voor zwangerschapsmasker is chloasma of melasma.
Een zwangerschapsmasker ontstaat omdat je lichaam te veel pigment aanmaakt. Dat gebeurt onder dat je hormonen overuren draaien. EN het gebeurt in de zon ( mijdt dan ook de zonnebank gedurende je zwangerschapEr zijn ook vrouwen die dit soort vlekken ontwikkelen wanneer ze de pil slikken.Vrouwen met een licht getinte huid, die in heel warme streken wonen, hebben veel kans een zwangerschapsmasker te ontwikkelen.

Hoe lang blijf je last houden van een zwangerschapsmasker?

Bij de meeste vrouwen verdwijnt het masker na zeven maanden, maar je kan ook pech hebben: dan duurt het een paar jaar ( mijn dochter heeft er echt jaren last van gehad)

Hoe voorkom je een zwangerschapsmasker?

Als je weet dat een zwangerschapsmasker een gevolg is van teveel pigment en erger wordt bij veel zon, dan weet je ook wat je kan doen om het – zoveel mogelijk – te voorkomen. SMEREN, smeren en smeren…let op : tot ver na de bevalling, want geloof me: het kan gewoon terug komen.

Als je eenmaal een zwangerschapsmasker hebt: wat dan?

Zijn er dingen die je kan doen wanneer je eenmaal een melasma hebt?

crèmes

Veel fabrikanten beloven dat hun crèmes zullen helpen : ik kan je verzekeren mijn dochter heeft van alles geprobeerd…( moet ik er meer over zeggen )

Zo kun je aan je huisarts om een behandeling met speciale crèmes vragen. Deze crèmes bevatten meestal een combinatie van tretinoïde, kojiczuur en azelaïnezuur. Ook werken Hydrochinon crèmes goed.. De vlekken worden daar minder van : hydrochinon heeft een blekende werking. Je begrijpt het al: daar moet je niet te dik mee smeren

Chemische peeling en laser therapie

Het zijn behandelingen die kunnen helpen. Kunnen is het woord waar het hier om draait..
Het zijn dure en vaak pijnlijke behandelingen. Die – net als de crèmes – geen garantie bieden dat je zwangerschapsmasker voorgoed is verdwenen. En als het na de behandeling al verdwenen is, dan is er geen garantie dat het na een keertje in de zon gelopen te hebben, niet terug komt.

Je hoort het al : wij zij geen fan…

Met dank aan https://www.huidhuis.nl/

lees ook 9 gekke dingen die er met je vagina kunnen gebeuren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *