Zwanger en een te klein huis: wat nu?

huis

Yes, je bent zwanger! Super leuk natuurlijk, alleen vraag je je wel af of dat allemaal gaat passen in je huidige kleine woning. Wat kun je zoal doen als je huis eigenlijk niet groot genoeg is voor jouw of jullie wondertje? In dit artikel geven we je een paar handige tips en reiken we mogelijke opties aan.

Hoe klein is klein eigenlijk?

Misschien dat je in eerste instantie in de stress schoot bij de gedachte dat er een nieuw kindje bij jullie in huis komt. Voor je gevoel is er nu eigenlijk al te weinig ruimte en weet je niet hoe je een extra slaapkamer kunt realiseren. Neem allereerst even de tijd om alles rustig te overzien. Kijk eens kritisch naar je huis of appartement en vraag je af of het echt zo klein is als je dacht. Misschien dat je nog best met een schuifwand in je eigen slaapkamer een extra kamer kunt realiseren voor je kindje. Of ruim eens alles goed op in huis waardoor je ineens weer meer de ruimte gaat waarderen die er is. En mocht dit nog steeds geen oplossing bieden, dan moet je op zoek gaan naar andere opties.

Is verhuizen een optie?

Als het echt te klein is, kun je de mogelijkheden van verhuizen eens gaan bekijken. Misschien kun je een grotere woning huren of zelfs kopen. In dat laatste geval krijg je dan hoogstwaarschijnlijk wel te maken met het afsluiten van een hypotheek. Als je nu al wilt weten of het kopen van een nieuwe woning voor jouw situatie haalbaar is, vraag dan snel deskundig hypotheekadvies aan. Bedenk daarbij wel dat de huizenmarkt op dit moment voor kopers niet de allerbeste markt is. Het aanbod is zeer beperkt en je moet vaak flink overbieden om kans te maken op een huis. Het is dus zeer zeker goed om ook andere opties te bekijken.

Je huis verbouwen

Als je al een eigen koopwoning hebt, kun je er ook voor kiezen om te gaan verbouwen. Misschien dat je door het plaatsen van een dakkapel een extra kamer op zolder kunt realiseren. Of dat je op de garage nog een extra slaapkamer kunt realiseren? In een huurwoning zijn je mogelijkheden hierin helaas ietwat beperkter. Maar je zou aan de huisbaas of de woningbouwvereniging kunnen navragen of er toch bepaalde aanpassingen in de woning zijn toegestaan. 

Wees creatief

Als dit allemaal niet werkt voor jou, moet je helaas blijven zitten waar je zit. Maar als je een beetje creatief bent, vind je ook vast wel een oplossing voor de situatie. Hele gezinnen wonen tegenwoordig in tiny houses, dus er valt waarschijnlijk altijd wel een mouw aan te passen. En zeg nou zelf: knus wonen heeft toch ook nog altijd zijn charme?

lees ook eens: kinderen vermaken op je bruiloft

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *