Vertellen dat je zwanger bent.

vertellen dat je zwanger bent

Als je wil vertellen dat je zwanger bent, zijn er twee  vragen die je voor jezelf moet beantwoorden: Wanneer vertel je dat je zwanger bent, en hoe vertel je het?
Over die twee vragen valt een hoop te vertellen, want  – zoals alles in het leven – zijn overal voors en tegens van te bedenken.
Dat betekent dus dat er geen goede of foute manieren bestaan om het grote nieuws te vertellen. Er bestaat alleen jouw manier.

Wanneer vertel je dat je zwanger bent

Het is de gewoonte om aan niemand of alleen aan mensen, die je heel na staan ( ouders, zus, beste vriendin) te vertellen dat je zwanger bent, zodra de test positief is.
De rest van de mensheid ligt je pas in als de gevaarlijke eerste drie maanden zijn verstreken.

Daar is natuurlijk wat voor te zeggen:

  • je kunt het nieuws nog even voor jullie tweetjes houden en samen rustig wennen aan het feit dat er een kindje komt.
  • Wanneer het niet goed gaat, hoef je dat niet aan iedereen te vertellen.

Er is ook wat tegen te zeggen:

  • Waarom zou je je blijdschap niet direct met de hele wereld delen? Waarom moeilijk/geheimzinnig doen?
  • Wanneer het niet goed gaat, leeft iedereen met je mee, en die steun kan je heel goed gebruiken!

En weet je, wat heel vaak gebeurt? Je houdt heel netjes – en soms met veel moeite – je mond en als het dan niet loopt zoals je had gehoopt, dan vertel je het alsnog aan iedereen, want je bent gewoon zo verschrikkelijk verdrietig…

Hoe kan je “het “vertellen

Wanneer je googelt hoe vertel ik dat ik zwanger ben, dan krijg je zoveel adviezen, dat je niet weet waar je blijft. Van taarten met een foto van de eerste echo erop, tot bosjes bloemen voor je – schoon- moeder waarin kleine babysokjes  verstopt zitten. Tot roepen we hebben iets te vieren en dan iedereen kinderchampagne aanbieden, tot het aanbieden van rompertjes met de tekst, oma’s liefste.
En zo kan ik gerust nog wel wat internetpagina’s doorgaan.

Mag ik even, lieve medemoeders? WAT EEN ONZIN allemaal. Wat een wedstrijd in “wie is hier het leukste”. Niet doen, kijk de mensen die je het wil vertellen gewoon aan en zeg: Ik ben zwanger, we krijgen een kindje. Niet meer en niet minder.

Een kind krijgen, is het grootste geluk dat je in dit leven ten deel kan vallen. Dat hoef je helemaal niet op te leuken. Daar hoef je alleen maar met elkaar dankbaar en intens blij om te zijn.

lees ook: vergeet niet je hond te vertellen dat je zwanger bent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *