Seks tijdens de zwangerschap: kan dat

sex

Maar natuurlijk!
Als jij een gezonde zwangerschap hebt, is er geen enkele reden, waarom jij en je partner niet zouden kunnen vrijen tijdens je zwangerschap. De stevige slijmprop die je baarmoedermond afsluit, beschermt je baby tegen infecties. Het vruchtzakje en de sterke spieren van je baarmoeder, helpen ook mee om je baby te beschermen.
Je partners penis kan de baby op geen enkele manier beschadigen, terwijl je aan het vrijen bent. Hooguit zal je merken dat je baby je wat meer schopt na je orgasme. Daar hoef je je helemaal geen zorgen over te maken, je baby reageert op het bonzen van je hart. Echt hij weet niet wat jullie aan het doen zijn, en hij voelt zich ook niet naar, of akelig of gegeneerd.
Kortom er is geen reden om geen seks te hebben tijdens je zwangerschap.

Belangrijk bij seks tijdens je zwangerschap

Let op: er zijn omstandigheden waarbij je wel voorzichtig moet zijn, als je seks wil hebben. Als je vroeg in de zwangerschap last hebt gehad van bloedingen, kan je dokter je aanraden om geen seks te hebben. Totdat je 14 weken zwanger bent.
Helemaal geen zwangerschapsseks wordt aangeraden als je een historie hebt van een zwakke baarmoederhals of een laag-liggende placenta ( placenta praevia).

Veel mensen geloven dat een stevig potje stomende seks, helpt om de bevalling in gang te zetten. Niks mis met een potje enzovoort, maar de bevalling komt er echt niet eerder door op gang. Er zijn veel studies naar gedaan, maar niks wijst erop dat vroeg-geboorte te maken heeft met vrijen. Sterker nog: het lijkt erop dat koppels die regelmatig seks hebben gedurende de zwangerschap minder snel vroeggeboortes meemaken.

Maar op alle regels zijn uitzonderingen. Als jij een geschiedenis hebt van vroeggeboortes kan je huisarts je adviseren om in het laatste kwartaal van je zwangerschap toch maar geen seks te hebben. Dat is dan om er zeker van te zijn dat het ´feel-good´ hormoon oxytocin, wat vrijkomt bij het vrijen, de bevalling niet in gang zet

lees ook: de beste tips om van je zwangerschap te genieten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *