Pre eclampsia, snurken en de foetus

pre-eclampsie en snurken

Pre eclampsie en snurken een bijzonder onderzoek

Pre eclampsie, een duur woord voor zwangerschapsvergiftiging, is een ernstige aandoening: moeder en kind kunnen er serieus gevaar bij lopen.
Een nieuw onderzoek suggereert dat het behandelen van licht snurken bij zwangere vrouwen met pre-eclampsie ( zwangerschapsvergiftiging), het welbevinden van de ongeboren baby vergroot
Het onderzoek toonde aan dat de baby´s bewegingen toenamen van 319 keer in de nacht, naar 592 per nacht. Nou kun je zeggen: EN?? Maar realiseer je dat het bewegen van het kindje in je buik, door artsen wordt beschouwd als een teken dat je baby het naar zijn zin heeft!  Dus als een foetus bij een moeder die pre-eclampsie heeft, ineens twee keer meer gaat bewegen wanneer mama snurkt, is dat een duidelijk teken wat je niet moet negeren.

Een onbelangrijk snurkje??

Wat normaal gesproken dus een totaal onbelangrijk snurkje is, niet eens de moeite van het onderzoeken waard, blijkt een snurk te zijn, die bij vrouwen met pre-eclampsie wel impact heeft op de bloedtoevoer naar de foetus. En de foetus blijkt dus te reageren, met minder bewegen.
CRAP therapie
Het snurken kan makkelijk worden bestreden met CPAP-therapie ( continuous positive airway  pressure )

Een CPAP bestaat uit een luchtpomp, een slang, met daaraan een slaapmasker bevestigd. Het hele systeem is makkelijk te verplaatsen en  je kan dus overal mee naartoe nemen.

Een CPAP blaast lucht in de luchtpijp via de mond en/of de neus. Dit zorgt ervoor dat er een positieve druk wordt opgebouwd in de luchtweg. Waardoor de luchtwegen tijdens het slapen open blijven. Op deze manier vindt er geen ademstilstand (apneu) meer plaats. En verdwijnt in de meeste gevallen het snurken.

de gevolgen van pre-eclampsie

Volgens de onderzoekers beïnvloedt pre-eclampsie ongeveer 5 procent van de Amerikaanse zwangerschappen en kan zowel voor moeder als ongeboren kind risico´s met zich mee brengen. Zoals een hoge bloeddruk en eiwit in de urine na de 20ste week.

Lees ook: slapen met je zwangere buik

Read more at http://scienceblog.com/58867/treating-sleep-disordered-breathing-in-pregnancy-may-improve-fetal-health/#xgYEBfaFKWAa0T7f.99

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *