Slapen met je zwangere buik

zwangere buik

Slapen met je  zwangere buik, dat is niet altijd even gemakkelijk

Slaap, het is onbetaalbaar en heerlijk. Maar als je zwanger bent kan het soms lastig worden om lekker en goed te slapen: middernachtelijke uitstapjes naar het toilet, een baby die midden in de nacht besluit dat kick-boksen z´n ding is….en dan lig je wakker van de gedachte dat dit nog maar het begin is: de horrorverhalen van vriendinnen met baby´s die hele nachten huilden spoken door je hoofd….Tijd voor wat advies.

Heb jij je ooit afgevraagd waarom zwangere vrouwen van die rusteloze nachten hebben?
Nou dat zou best eens kunnen zijn om je voor te bereiden op de slapeloze nachten die je te wachten staan, als de baby eenmaal geboren is, en de tijd van nachtvoedingen aanbreekt
En wat dacht je van de ´normale ¨ slaapverstoorders zoals : pijn in je rug, pijn in je benen, en niet gemakkelijk meer kunnen liggen ? Tel daar nog eens bij op dat je je vast wel eens zorgen maakt hoe dat nu allemaal zal gaan als de kleine er eenmaal is. En voila: een heleboel reden om wakker te liggen, met zwangere buik en al.

Kun je daar nu allemaal helemaal niks aan doen?

Maar natuurlijk wel:
*drink veel overdag, maar hou daar tegen bedtijd mee op: dat scheelt weer wat tripjes naar de wc
*doe oefeningen vooral om kramp in je benen te voorkomen ( rekken en strekken bijvoorbeeld ) maar doe ze niet vlak voor je naar bed gaat.
*als je je zorgen maakt over de aanstaande bevalling ( en welke moeder doet dat nooit? ) probeer dat dan vooral niet ´s nachts te doen. Lig je er toch wakker van? Ga dan overdag eens met andere moeders praten en laat je gerust stellen.
*ontwikkel een ¨ ik ga lekker slapen-routine¨ een warme douche, een kopje warme melk een lekker boek mee naar bed, dat soort zaken
*als je ´s nachts echt niet genoeg rust krijgt: doe dan een middagslaapje, al is het maar een half uurtje.

Naarmate je zwangerschap vordert wordt het lastiger om in bed een comfortabele houding te vinden. Een extra kussen, in je rug en eentje onder je knie wil nog wel eens helpen. Er zijn ook vrouwen die een kussen onder hun zwangere buik heel prettig vinden.
Als je erg veel last hebt van misselijkheid dan kan het je helpen als je overdag regelmatig eet. Crackers bijvoorbeeld. Overigens is ook gember een prima anti-overgeven middel.
Als je echt slaapproblemen hebt, die je functioneren hinderen, bespreek dat dan met je verloskundige of met je huisarts.

met dank aan babyworld.co.uk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *