Knutselwerkjes knutselen? maak het jezelf gemakkelijk

knutselen

Knutselwerkjes knutselen? maak het jezelf gemakkelijk

Als je gaat knutselen met je peuter, wil je zonder veel frustratie een knutselwerk kunnen produceren.
Dat, leert de ervaring, lukt lang niet altijd.
Dus hier tips van ervaren moeders hoe je een knustelwerkjes knutselen plezierig kan houden.

1) zorg dat je in een (schoenen) doos altijd de volgende zaken op voorraad hebt:

  • potje lijm (dan is er een vast niet uitgedroogd) denk erom: het moet lijm zijn die je mag eten. Peuters stoppen van alles in hun mond….
  • schaartjes met een ronde punt. 1 schaartje is altijd weg en als er twee zijn komt er geen ruzie wie mag knippen (neem er 4 in voorraad als je 3 kinderen hebt).
  • pakje vouwblaadjes.
  •  kwastjes.

2) investeer in minimaal 5 grote plastic flessen verf ( rood, geel, blauw, zwart, wit) Doe het nu. Echt, ik spreek uit ervaring: je doet er jaaaaaren mee. En nooit meer gezeur dat de verf op is.

3) investeer niet in viltstiften: die gaan altijd stuk, de dop raakt weg, ze drogen uit. Gewoon iedere keer de goedkoopste kopen.

4) investeer wel in mooie kleurpotloden. En leer je peuter die doos netjes te houden. (Gelijk een prima oefening in leren ordenen…)

5 ) leg een schatkist aan: zit er prachtiglint om een pakje, een bos bloemen? bewaar dat ik de schatkist. Echt als je een beetje oplet zul je zien dat het prachtigste knutsel materiaal gratis en voor niks langskomt… En bovendien heb je zo altijd wel iets in huis om mee aan de slag te gaan.

6) als je met een peuter een knutselwerkje in me-kaar zit te knutselen, bedenk dan wel dat voor je peuter zelluf doen ! het aller-belangrijkste is. Dus help niet teveel met het mooi maken. Sneuvelt tijdens het knippen de helft van het knutselwerk? hindert niks. Je kind is trots op zich-zelf. En die fijne motoriek komt later wel !

lees ook: Peuteractiviteiten, maak het……

knutselen

Een knutselwerkje knutselen? tips van moeders

  • Zorg voor een ondergrond waarvan het niet erg is als die vies wordt. Leg een vuilniszak op de tafel of investeer in een stuk tafelplastic (kleed) wat je makkelijk schoon kan maken en herbruiken.En als je dan toch bezig bent een kliederschort voor de kleine knutselaar is ook erg praktisch.
  •  Kliederschorten waren hier nooit zo in trek (die krakende, stugge, plastic rotdingen) dus ik gebruikte altijd oude overhemden (van opa, kringloop of mezelf)
  •  Tekenblokken kan je ook nooit genoeg hebben! (bij action hebben ze ook hele leuke met gekleurd papier)
  •  Zorg dat je een perforator hebt……is hier erg in trek
  •  Maak een plaats waar je de resultaten kan showen ( wordt museumdirecteur )
knutselen

knutselen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *