Het risico op zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie)

zwangerschapsvergiftiging pre-eclampsie

onderzoek naar zwangerschapsvergiftiging

Op dit moment is er nog geen manier gevonden om te voorspellen of vrouwen die voor het eerst zwanger zijn een verhoogd risico hebben op zwangerschapsvergiftiging ( pre -eclampsie ).
Dat zou door een ontdekking in de UK wel eens kunnen veranderen. Zij hebben eiwitten in het bloed ontdekt die wel eens goede voorspellers van zwangerschapsvergiftiging zouden kunnen zijn.
Pre -eclampsie is een ernstige aandoening die zich in de laatste maanden van de zwangerschap kan voordoen. Pre -eclampsie kenmerkt zich door een extreem hoge bloeddruk, eiwit in de urine en het vasthouden van vocht

Zwangerschapsvergiftiging

De ziekte ziekte kan levensbedreigend zijn, voor moeder en kind. Vaak is de enige oplossing het kind vroegtijdig geboren te laten worden/ Wat vanzelfsprekend ook niet zonder risico is. Daarom doet men dit als het even kan niet.

Onderzoekers van de universiteit van Manchester en het Central Manchester University Hospitals NHS Trust onderzochten monsters, afgenomen bij vrouwen die 15 weken zwanger waren. Deze monsters werden geleverd door Scope( een studie die zich wereldwijd bezig houdt met onderzoek naar risico´s en ziekten tijdens de zwangerschap ).

Bij een zwangerschap van 15 weken kan nooit sprake zijn van zwangerschapsvergiftiging. Want die ontstaat pas in de laatste maanden van de zwangerschap.
In de monsters van de zwangere vrouwen werden drie eiwitten aangetroffen, die anders waren bij vrouwen die ondertussen zwangerschapsvergiftiging hadden gekregen. Dus er is  een verschil in eiwit aan te tonen bij vrouwen met zwangerschapsvergiftiging.
De onderzoekers gebruikten een nieuwe methode van onderzoek, die hen in staat stelde de eiwitten een voor een te bekijken. En daardoor konden ze het verschil ontdekken.

De eiwitten waar het om gaat

Twee van die eiwitten PSG5 enPSG9,( om precies te zijn) die tot nu toe niet met zwangerschapsvergiftiging in verband waren gebracht, bleken goede indicatoren bij de voorspelling van het risico op per-eclampsie

bron Healthylives

lees ook : pre-clampsia en snurken, zwangerschap en misselijkheid hoge bloeddruk en zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *