6 tips om je voor te bereiden op het moeder zijn

moeder zijn

6 tips hoe je voor te bereiden op het moeder zijn

Natuurlijk kan je je niet echt voor bereiden op het ouderschap, maar als je dat toch perse wil, zijn hier wat tips om je op weg te helpen. Denk je dat ze overdreven zijn ? Geloof ons: dat denk je niet meer als je eenmaal je baby hebt!
Dus…probeer onze tips die je voorbereiden op het moeder zijn!

1 Neem een hond.

Oke, eerlijk is eerlijk als je eenmaal een kruipende baby in je huis hebt dan vind je het waarschijnlijk makkelijker om voor 10 honden te zorgen dan voor die ene baby, maar als je nog nooit voor een levend wezen hebt gehad, dan is een hond een goede start, als voorbereiding op het moeder zijn. Je moet je bed en de deur uit en een hond zindelijk maken is geen slechte voorbereiding op poepluiers ( al hoewel ik honden poep veel viezer vind …)

2 Laat een wekker elk uur afgaan.

Overdreven?? Er zijn ouders die het de eerst week met minder doen….En heb je straks de mazzel dat die van jou met 2 dagen al heerlijk doorslaapt, dan valt het allemaal alleen maar mee. Maar vergis je niet: moeder zijn en slapeloosheid gaan de eerste maanden hand in hand.

3 Pas eens op andermans kinderen.

En dan hebben we het niet over een uurtje oppassen,´s avonds laat als ze al heerlijk in bed liggen. Dan hebben we het over een heel week-end van vrijdag-avond tot zondag middag. Op een eigenwijze peuterpubertijd, bij voorkeur eentje met last van de peuterpubertijd. Kijk dat noemen wij nou voorbereiden op het moeder zijn!

Mors een week lang elke dag iets op je kleding

Als je echt voor een levensecht gevoel wil gaan, het echte pure moeder zijn, dan kieper je een fles babymelk over je blouse. Maar een theelepeltje yoghurt is ook prima. Wat druppels erwtensoep zou fantastisch zijn ( die groene kleur !! ) Vervlogens verlaat je dan het huis zonder je te verkleden….. Wantals je kind op het laatste moment voor jij de deur uit moet, de boel eruit gooit, heb je daar ook geen tijd meer voor…We hebben je gewaarschuwd: moeder zijn is niet voor watjes!

5. Koop een tweedehands auto

En hou op met verliefd naar die prachtige Volvo, Alfa, Mercedes, whatever te staren. Heb jij enig idee hoe een auto eruit ziet waarin je een kind vervoert? ( hier komt trouwens je ervaring met hond goed van pas…) Heus geloof me, die frustratie wil je niet. Investeer in iets wat geen rijdende puinhoop wordt, als je het moeder zijn serieus wil nemen ( en wil blijven lachen )

6. Stop je afspraakjes met vrienden.

Als de baby er is, ben je er toch te moe voor die eerst maanden. En die borrel op vrijdag van je werk? Laat maar, je oppas wil ook naar huis. O ja en ga je toch lekker op stap? Tel dan alvast de kosten van je babysitter op bij je uitgaven….Want: even zonder grappen: bereid je erop voor: moeder zijn is duur

 moeder zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *