Scooter gekocht? Dan nu nog even een verzekering afsluiten!

,
Scooter gekocht? Dan nu nog even een verzekering afsluiten!

Heb je een scooter gekocht zodat je nooit meer hoeft te fietsen? Dan is het nu tijd om deze te verzekeren. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op met je voertuig, dus is het belangrijk om te zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste verzekering afsluit. Dat is slechts een kwestie van een paar minuten. Je moet echter wel even weten wat je moet kiezen. Wij laten je daarom stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je de beste deal sluit. Het is namelijk niet zo dat de voordeligste verzekering ook altijd de beste is voor jou.

Een verplichte verzekering

Een scooterverzekering afsluiten is verplicht, maar dat wil niet zeggen dat er niets te kiezen valt. Sterker nog; je kunt kiezen uit drie opties wanneer je je scooter wilt verzekeren. Dit heeft te maken met de leeftijd van je scooter. Hoe nieuwer deze is, hoe uitgebreider je deze zou moeten laten verzekeren. Anders gezegd: hoe ouder je scooter is, hoe eenvoudiger je deze kunt laten verzekeren. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je scooter. Hoe ouder je scooter wordt, hoe lager de dagwaarde wordt. Is de dagwaarde laag, dan is de kans groot dat schade herstellen duurder is dan wat je scooter waard is. Dan krijg je vaak het advies van je verzekering om een andere scooter te kopen omdat dit simpelweg voordeliger is. Weet je niet precies hoe oud je scooter is? Dan kun je op de site van je verzekeringsmaatschappij een handige tool vinden waarmee je op basis van je kentekenplaat zo de leeftijd van je voertuig kunt achterhalen.

Welke verzekering heb je nodig?

Als je de tool op de site van je verzekeringsmaatschappij gebruikt hebt, krijg je waarschijnlijk een advies te zien. Heb je een nieuwe scooter of een die maximaal twee jaar oud is, dan kun je de all-risk verzekering nemen. Met deze verzekering worden alle vormen van schade vergoedt, dus ook die jijzelf hebt veroorzaakt. De tweede optie, de WA+ Beperkt Casco verzekering dekt niet de schade die jij opgelopen hebt als gevolg van een ongeluk, maar wel vele andere vormen van schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade die is ontstaan door weersomstandigheden, of schade die je opgelopen hebt aan je helm of andere accessoires. Zo voorkom je dat jijzelf grote uitgaven moet doen om schade te herstellen. De derde optie, de WA verzekering, is bedoeld om de tegenpartij van een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt, schadeloos te stellen. Dat is namelijk in de basis waarvoor je een verzekering afsluit: zorgen dat jij anderen zo snel mogelijk schadeloos kunt stellen zonder dat jij voor alle kosten opdraait.

Meteen korting pakken

Wanneer je via de site van Univé je zaakjes regelt, kun je hier de beste bromfietsverzekering vinden. Je krijgt gelijk korting op je premie en hoe langer je schadeloos rijdt, hoe meer korting daar nog aan toegevoegd wordt. Bereken daarom je premie, blader door de voorwaarden en sluit je polis vandaag nog af.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *