Zo zie je er als moeder stralend uit

Zo zie je er als moeder stralend uit

Hoewel mooie kleding, een perfect kapsel en make-up kunnen helpen, gaat een stralend uiterlijk verder dan er mooi en verzorgd uitzien. Je krijgt pas écht een stralend voorkomen als je zorgdraagt voor zowel je buiten- als binnenkant. Als drukke moeder weet je dat dit gemakkelijker is gezegd dan gedaan. Dit zijn vijf tips om er iedere dag altijd stralend uit te zien.

1. Eet gezond

Als je fruit eet met je kind of een gezond babyhapje klaarmaakt, maak dan ook meteen wat gezonds voor jezelf klaar. Voed je jezelf met gezonde voedingsstoffen, dan kun je dat zien aan je uiterlijk.

Krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen, dan gaan je huid en haar stralen van gezondheid. Zo helpt vitamine C bij de aanmaak van collageen, dat huid verstevigend werkt. Bovendien heb je meer energie en zit je lekkerder in je vel als je je lijf voorziet van voldoende voedingsstoffen.

2. Goede nachtrust

Een goede nachtrust is cruciaal voor een stralend uiterlijk. Zelfs al slaapt je baby nog niet door of geef je ’s nachts de borst, dan nog heb je als moeder recht op acht uur slaap per nacht.

Spreek bijvoorbeeld af met je partner dat jullie om de dag de nachtvoeding en verschoning doen. Werkt je partner en ben jij thuis, dan kun je ook afspreken dat je in de weekenden kunt doorslapen. Op weekdagen doe je dan overdag een dutje als de baby slaapt. Dat helpt ook om je weer fit en fris te voelen.

Laat het idee los dat je partner de nachtvoedingen en verschoningen niet aankan. Vertrouw erop dat het goed gaat en geniet van een goede nacht slaap. Slaap eventueel in een andere kamer, zodat je niet wakker wordt als de baby huilt of je partner eruit gaat. Zo zie je er in de ochtend fris en uitgerust uit.

3. Verzorg je huid

Een goede huidverzorging maakt je velletje zacht en glad. Door je huid iedere dag te reinigen, verwijder je vuil en andere zaken die je huid belasten.

Een verzorgende crème vult het beschermlaagje van je huid aan en draagt bij aan een gezonde vochtbalans. Daarmee werk jij effectief aan een frisse uitstraling.

4. Zit en sta rechtop

Als je rechtop zit en een rechte houding aanneemt wanneer je staat, straal je meer zelfvertrouwen uit en dat draagt bij aan een stralend voorkomen. Je bloed kan dan ook beter doorstromen en dat zorgt voor een gezonde teint.

Bovendien helpt de verbeterde bloeddoorstroming om zuurstof naar je organen te transporteren. Je voelt je daardoor ook energieker. Mooi meegenomen dus!

5. Ontspan

Als drukbezette moeder lijkt ontspanning vaak ver weg. Toch zien we er beter uit als we ontspannen zijn. Het is dus de kunst om iedere situatie rustig en kalm tegemoet te treden.

Het is vaak niet zozeer de situatie zelf die stress oproept. Je krijgt vaak pas stress als je denkt aan de afspraak die je mist als je je zieke kind onverwacht van de opvang moet halen. Het kan ook de gedachte zijn aan werk dat blijft liggen als je plotseling met je kind naar de huisarts moet.

Vraag je in zo’n situatie af wat het ergste is dat er kan gebeuren, dat relativeert vaak enorm. Blijf ademen en probeer de situatie zo goed mogelijk op te lossen. Als je rustig blijft, werkt dat vaak het beste voor zowel jezelf als je kind. Je kunt dan ook beter nadenken en handelen dan wanneer je gehaast en gestrest bent.

Bel je afspraak of werkgever en leg uit hoe het zit. Er is vaak meer begrip dan je denkt. Bovendien is je afspraak en werkgever ook een mens met geliefden die zorg en aandacht vragen. Zo blijf je elkaar als mensen zien en ontstaat voor iedereen ruimte om te ontspannen en stralender voor de dag te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *