Door regen en wind: fietsen met dat kind

Door regen en wind: fietsen met dat kind

laten we het eens over de fiets en kinderen hebben

Boudewijn de Groot bezong het prachtig in de ‘Eenzame fietser’. Dat gevoel dat je als ouder kan hebben met je kind achterop de fiets. Dat je hem voor alles en alles wil beschermen. En hem veilig achter op die fiets wil mee nemen.

Maar kleine kinderen worden groot en willen zelf fietsen…Tijd voor een kinderfiets dus.

Wanneer je kind toe is aan een eigen fiets, is heel moeilijk te zeggen. Mijn oudste, een dochter, was behendig en snel en nergens bang voor: ze fietste zonder zijwielen toen ze drie was. Zoonlief was (of moet is zeggen is) het bedachtzame type. Hij kon nog niet zonder zijwielen toen hij 6 was. Toen – ik schaam me achteraf wel een beetje – heb ik hem gedwongen met mij te oefenen.

liever een heks….

“Liever een heks als moeder, dan in de klas uitgelachen te worden”, dacht ik toen. Heel fout gedacht. Het interesseerde mijn zoon allemaal geen klap. En als het je geen klap interesseert, word je er ook niet om uitgelachen…dat is een vreemd mechanisme, maar het is zo.

Terug naar kinderfietsen. Er komt dus altijd een dag dat je kind op twee wieltjes kan fietsen. En dan moet je kind die kans ook krijgen! Ook al is het nog zo makkelijk je kind in de bakfiets te zetten: laat ze fietsen. Hoe eerder ze leren zelfstandig met het verkeer om te gaan hoe beter.
Deze zomer toen we eigenlijk nergens heen konden met z’n allen heb ik heel wat kinders op hun fietsjes door ons hofje zien crossen: en een lol dat ze hadden!

Welke maat kinderfiets op welke leeftijd?

Ik vond bij Hollandbikeshop.com, waar ze trouwens een enorme hoeveelheid heel leuke kinderfietsen hebben, dit handige lijstje:

LeeftijdKledingmaatBandenmaat
2,5 – 4 jaar98 – 10412 InchBekijk 12 Inch kinderfietsen
4 – 6 jaar104 – 11016 InchBekijk 16 Inch kinderfietsen
4 – 8 jaar110 – 11618 InchBekijk 18 Inch kinderfietsen
6 – 8 jaar116 – 12220 InchBekijk 20 Inch kinderfietsen
5 – 9 jaar122 – 12822 InchBekijk 22 Inch kinderfietsen
8 – 12 jaar128 – 14024 InchBekijk 24 Inch kinderfietsen
10 – 14 jaar140 – 15226 InchBekijk 26 Inch kinderfietsen

Veel plezier samen op de fiets!

lees ook eens over geitenmelk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *