bikester

kinderfiets

Je kind leren fietsen op een kinderfiets

Fietsen leer je nooit af. Al heb je jaren niet meer op een fiets gezeten, fietsen kun je weer alsof je er al die tijd wél op hebt gezeten. Fietsen doe je echter niet zomaar, je moet dat wel leren. Daarom volgen hier wat tips om je kind te leren fietsen, zodat uw kleine het ook nooit meer zal afleren en alleen maar op de kinderfiets wilt spelen!

Vóór het fietsen

Om je kind te leren fietsen is het belangrijk dat je een goede kinderfiets hebt. Ga daarom naar een goede fietsenzaak die een ruim aanbod van kinderfietsen heeft. Je kind moet zich er lekker op voelen en de fiets moet niet te klein of te groot zijn. Zijwieltjes kunnen ook erg nuttig zijn, dit geeft wat meer evenwicht. Evenwicht houden kan namelijk in het begin nog erg lastig zijn, waardoor veiligheidsmaatregelen zoals kniebeschermers en/of een helm misschien niet overbodig zijn.

Waarschijnlijk heeft je kind er hartstikke veel zin in om het te leren, maar benader je kind alsnog op een positieve manier. Leren fietsen is leuk! Aan een drukke straat leren fietsen is niet veilig, kies daarom van tevoren een goede plek uit. Heb je de achtertuin bestraat? Een grote oprit? Of ken je een pleintje waar het rustig is? Neem daar je kind heen met kinderfiets en al, zodat je kind daar veilig kan leren fietsen.

En dan.. het grote moment op de kinderfiets!

Wanneer je kind op de fiets zit, komt het vooral op hem of haar aan. Toch zijn er ook nog dingen die je kunt doen. Moedig je kind aan, applaudisseer! Wanneer je kind wordt aangemoedigd, zal je kind het ook leuk vinden. Bovendien is je kind dan ook veel minder gefocust op ‘het goed moeten doen’. Je kind kan namelijk ook te gefocust worden en zo juist continue omvallen. Als het wat meer wordt afgeleid, zal het juist vanzelf gaan. Als je kind eenmaal kan fietsen is het wel belangrijk om te blijven oefenen. Want ook al blijkt fietsen makkelijker dan gedacht, mee doen in het verkeer is natuurlijk weer iets heel anders.

Lees ook: de ideale kinderstoel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *