Hoofdluis? Daar is heel veel aan te doen!

hoofdluis

Hoofdluis? Daar is heel veel aan te doen!

Wanneer de scholen weer begonnen zijn en we allemaal al lang weer gewend zijn aan het gewone, geregelde leven, dient zich soms een  minder fijn probleem aan: hoofdluis.  We  weten  allemaal dat luizen houden van een schoon hoofd en dat er dus geen enkele reden is om je te schamen, maar het blijft een vervelend, of moeten we zeggen: jeukend probleem.

Toen mijn kinderen nog op de middelbare school zaten, inmiddels meer dan 15 jaar geleden, gebruikte ik in zo’n geval Prioderm: het was even een klusje, maar het werkte prima! En wat is , tot mijn blijdschap, terug van weggeweest? Prioderm Lotion.

Linda van de Veen van Prioderm zegt hier over: “Prioderm Lotion is het oudste product uit het assortiment van Prioderm, wat vele mensen nog wel uit hun jeugd herinneren: het middel heeft een hele specifieke geur en moet gedurende 12 uur lang intrekken om een goede werking te garanderen.” De lotion met malathion doodt hoofdluizen en neten.

Prioderm Lotion biedt tot enkele weken bescherming tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Malathion heeft een residuaal effect, dat wil zeggen een nawerking, het hecht gedurende enkele weken aan het haar. Tijdens deze periode na behandeling met de lotion is hierdoor de kans op her-besmetting verkleind.
Prioderm heeft een prachtig en heel volledig assortiment, om die kleine kriebelaars  te lijf te gaan. Het assortiment bestaat onder andere uit:

– Prioderm dimeticon

Dit pakket is heel plezierig  als  je voor het eerst te maken krijgt met hoofdluis
Met Prioderm dimeticon heb je een compleet pakket, inclusief een handige netenkam met lange tanden. Prioderm dimeticon doodt hoofdluizen en neten en heeft een korte inwerktijd (15 minuten). Je mag Prioderm dimeticon ook gebruiken tijdens de zwangerschap en  borstvoedingsperiode. Prioderm dimeticon is geurloos en bevat geen pesticiden. Hoofdluizen kunnen bovendien niet resistent worden voor de actieve stof dimeticon.

– Prioderm Shampoo Plus
Ook hier eerst de gebruiksaanwijzing lezen. is het eerste product dat hoofdluis en neten doodt én meteen beschermt door tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting door de 3-daagse nawerking. De shampoo bevat geen pesticiden en heeft een inwerktijd van 15 minuten.

-Prioderm Preventief
Is een goed middel om hoofdluis te voorkomen  Het is  een milde spray op natuurlijke basis en is kleurloos met een neutrale geur.  En – heel belangrijk! Hoofdluizen kunnen niet resistent worden voor Prioderm Preventief.

– Prioderm Luizen- en netenkam
Dit hulpmiddel is echt heel prettig! Met één kam eenvoudig controleren op hoofdluis én direct eventueel gevonden hoofdluizen en neten verwijderen!
Natuurlijk liet ik de producten aan een van onze leden zien. Haar beide dochters hebben jaloersmakende krullenbollen. Prachtig!, maar als er een luizenplaag uitbreekt, dan heb je handen vol werk. Zij vond de luizenkam erg mooi en hij bleek makkelijk door de krullen te gaan.

Onder het motto “beter be safe as sorry” hebben we toen ook Prioderm Preventief geprobeerd: de spray is makkelijk aan te brengen: ook op een dikke krullenbol.

Nog meer hulpmiddelen:

Instructie video:

Ben je toch onzeker en wil je weten hoe je hoofdluis kan herkennen en behandelen? kijk dan eens op de instructie video: hoofdluis voorkomen

Luizenradar
Wil je weten waar hoofdluis voorkomt? Kijk dan eens even op de luizenradar en zie waar hoofdluis is geconstateerd in Nederland. Anoniem melding maken van een hoofdluisbesmetting kan ook via de Luizenradar. Op deze manier blijft de radar up-to- date en worden andere ouders en scholen op de hoogte gebracht, zodat ze eventuele voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.
Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking !

lees ook: Het mooiste geboortekaartje 

of

shop met korting

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *