Het is een meisje

geboortekaartjes meisje

Het wordt een meisje!

 Je weet het al: het mensje dat je bij je draagt wordt een meisje! De eerste babykleertjes heb je wellicht al uitgezocht en haar slaapkamertje in orde gemaakt met wellicht een roze accentje. En diep in je hart weet je ook al hoe je kleintje gaat heten. Dan rest er eigenlijk nog maar één ding: het geboortekaartje. Ga je voor een klassiek geboortekaartje met een traditionele tekening of kies je toch voor een modern kaartje.

Persoonlijk

De keuze voor een geboortekaartje begint bij je persoonlijke smaak. Je hoeft niet te doen wat anderen doen. Het is jouw kindje, dus ook jouw kaartje. Je kunt kiezen voor een eigen foto, maar ook voor een tekening, afbeelding van dieren of alleen een mooie achtergrond. Je kunt zelfs gebruikmaken van mooie patronen, een glitteraccent en meer. Dat maakt de keuze natuurlijk niet gemakkelijker. En al helemaal niet wanneer je een boek vol voorbeelden van de drukker krijgt of die je online allemaal kunt vinden. Daarom is het goed om van te voren vast te fantaseren over je geboortekaartje.

Je favoriete kleur

Hou je helemaal niet van roze, dan hoef je zeker geen roze kaartje te nemen. Roze is natuurlijk een klassieke kleur voor een meisje, maar je mag natuurlijk ook alleen wit gebruiken. Of lichtblauw, turquoise, mintgroen en wat dacht je van paars of zelfs rood. Het allerleukste is als je een kleur of patroontje kiest dat je ook in de kinderkamer hebt verwerkt. Zo maak je het kaartje nog persoonlijker en helemaal van jou en je baby.

De tekst

Als je helemaal hebt bedacht hoe de buitenkant en dus de vormgeving van je kaartje gaat worden dan volgt er nog een tweede taak om je kaartje heel persoonlijk te maken: de tekst. Voor inspiratie kun je natuurlijk vast rondkijken op internet en bij drukkerijen. Soms vind je gewoon de perfecte tekst bij een ander. Soms zijn het zinnetjes die je bij elkaar kunt schuiven tot de perfecte tekst. Een geboortekaartje bevat natuurlijk de naam en geboortedatum van je kleine meisje. Daarnaast mag je zelf kiezen of je de lengte en het geboortegewicht op het kaartje erbij zet.

Wat je ook kiest: zorg ervoor dat het kaartje past bij jullie gezinnetje en baby. Dan heb je namelijk altijd het perfecte geboortekaartje.

lees ook: Sint komt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *