De ideale kinderstoel

kinderstoel

Er komt nogal wat kijken bij het kopen van jouw ideale kinderstoel. Je wilt immers dat je kindje veilig en comfortabel kan zitten. Maar hiernaast heb je vaak ook nog andere wensen, waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Wij zetten alle aandachtspunten voor je op een rijtje.

Veiligheid, het allerbelangrijkste bij het kopen van een kinderstoel

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste voor je kindje. Let er daarom op dat je kindje zich niet kan afzetten tegen de tafel en zo de stoel kan omduwen. Of koop er een met wieltjes. Ook is het belangrijk dat je kindje niet uit de stoel kan vallen, dus zorg voor een stoel met stevige gordels of een tuigje.

Levensduur

Je zal de kinderstoel zeer intensief gebruiken, dus kies er een uit die niet makkelijk kapot kan gaan. Let hierbij op het materiaal waar de stoel van gemaakt is; kunststof breekt over het algemeen makkelijker dan hout en in stoffen bekleding kunnen eenvoudig scheuren ontstaan.

Denk er ook aan dat je kindje in zijn/haar eerste levensjaren snel zal groeien. Je wilt dus een kinderstoel die mee kan groeien, zo als de Stokke Tripp Trapp.

Lifestyle en je kinderstoel

Je wilt natuurlijk ook graag dat de stoel van je kind aansluit bij je levensstijl. Veel mensen hebben tegenwoordig een hoge bar als (ontbijt) tafel. In dat geval is het fijn als je kinderstoel extra hoog ingesteld kan worden, zoals de Bloom Fresco Chome kinderstoel. Woon je in een klein huis, dan is een inklapbare kinderstoel, zoals de Koelstra Dino, erg prettig.

Budget

Helaas moet je ook rekening houden met je budget. Hecht je veel belang aan design en kwaliteit, dan ben je al snel meer dan 200 euro kwijt voor een complete stoel. Heb je niet zo veel te besteden dan zijn de stoelen van bijvoorbeeld Bumbo, Topmark of KidsRiver wat goedkopere alternatieven.

lees ook eens: veilig op weg met de kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *