Sparen voor je kind

sparen

Sparen voor je kind: waarvoor kun je geld apart zetten?

Als je een kind verwacht of al een kind hebt, is het verstandig om geld apart te zetten. Voor je zoon of dochter later. Door geld apart te zetten, geef je jezelf en je kind de garantie dat er in de toekomst geld klaar staat. Waarvoor je precies geld kunt sparen, lees je in dit artikel. 

Geld sparen voor het rijbewijs

Een rijles kost gemiddeld 45 euro per uur. Moet je kind 40 lessen volgen om zijn of haar rijbewijs te halen. Dan kun je wel uitrekenen hoeveel geld dit gemiddeld gaat kosten. Daar komt nog bij dat je vaak ook nog los moet betalen voor de kosten van het rij-examen, En daar ben je ook weer een flink bedrag aan kwijt. Wil je voorkomen dat je de kosten van het rijbewijs van je kind ineens moet betalen. Dan kun je hier al vroeg voor sparen. Je zet iedere maand een beetje geld apart .En als je kind oud genoeg is om het rijbewijs te halen, heb je genoeg geld gespaard om dit voor hem of haar te betalen.

Geld sparen voor een studie

De gemiddelde studie kost 1700 euro per jaar. Volgt je kind een particuliere opleiding, dan kunnen de kosten van de studie oplopen tot 10.000 euro per jaar. Wil je de studie van je kind betalen, maar kun je dit niet zonder te sparen bekostigen? Dan kun je al vroeg beginnen met sparen voor de studie van je kind. Veel ouders doen dit zelfs al meteen vanaf de geboorte, zodat er na de middelbare school meer dan genoeg geld is voor de studie. 

Geld sparen voor een spaarrekening

Tot slot kun je ook geld apart zetten op een spaarrekening voor je kind, die je bijvoorbeeld geeft als hij of zij 18 jaar is geworden. Of als hij of zij het huis uit gaat. Het geld op de spaarrekening heeft niet echt een specifiek doel Maar mag door je kind worden gebruikt om nuttige dingen te doen. Denk hierbij aan het behalen van het rijbewijs. Maar ook aan het betalen van studiekosten of het huren van een studentenkamer. Door je kind de spaarrekening in eigen beheer te geven, leer je hem of haar met geld om te gaan. Wil je zelf nog wat invloed op wat er met het geld gebeurt, dan is dit bij de meeste banken gewoon mogelijk. 

Waar je precies voor wil sparen voor jouw kind, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Begin je vroeg met sparen, dan bied je jouw kind in ieder geval genoeg mogelijkheden om het spaargeld nuttig te gebruiken.

lees ook : Hoofdluis, daar kan je veel aan doen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *