Wist jij dat je je autoverzekering ook online kunt afsluiten?

,
Wist jij dat je je autoverzekering ook online kunt afsluiten?

Iedereen die een auto koopt, moet deze ook verzekeren. Dat is een plicht die iedere autobezitter moet vervullen. Het doel van deze verzekering is te voorkomen dat jij in de financiële problemen komt wanneer je onverhoopt een aanrijding veroorzaakt. De herstelkosten van de schade die zo’n ongeluk kan voorbrengen kunnen torenhoog zijn en wanneer je hier zelf voor opdraait, kan dat voor grote problemen zorgen. We kunnen daarom niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een autoverzekering af te sluiten. Heb je dit nog niet gedaan? Dan is het de hoogste tijd om dit alsnog snel te regelen. Wij laten je zien hoe je dit kunt doen.

Welke opties zijn de beste voor jou?

Iedereen moet diens auto WA verzekeren. Deze verplichte verzekering komt in drie varianten. Wij raden je aan om niet te kijken naar de hoogte van de maandpremie die je moet betalen, maar om te kijken naar de leeftijd van je wagen wanneer je een passende autoverzekering gaat kiezen. Heb je een auto van negen jaar of ouder gekocht, dan heb je genoeg aan de WA-basisverzekering. Heb je een wagen van tussen de vier en zes jaar oud, dan kun je kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze verzekering worden meerdere vormen van schade gedekt, bijvoorbeeld wanneer er in je wagen ingebroken is of wanneer je een dier aangereden hebt. Schade aan jouw wagen als gevolg van een ongeluk dat jij veroorzaak hebt, wordt bij deze twee opties niet vergoedt. Heb jij een nieuwe auto van minder dan vier jaar oud, dan kun je een all-risk verzekering afsluiten. Met deze wagen kun je ook de schade aan jouw wagen laten repareren wanneer je een ongeluk gehad hebt.

De optionele verzekeringen

Wanneer je gaat kijken naar wat voor jou de beste autoverzekering is, zul je zien dat er meer is dan alleen de basisverzekering. Je kunt namelijk ook nog extra verzekeringen toevoegen, deze zijn niet verplicht, maar wel erg handig. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld om pechhulp aan hun verzekering toe te voegen. Hiermee kunnen zij altijd de hulp inschakelen van een monteur wanneer zij bijvoorbeeld met pech langs de weg komen te staan. De monteur kan de wagen, indien de situatie veilig is, repareren of je kunt vervangend vervoer krijgen. Let er goed op voor welk gebied je pechhulp aanvraagt, rij je namelijk veel in het buitenland dan moet je ook pechhulp voor het buitenland aanvragen. Bekijk ook de overige aanvullende verzekeringen even goed want deze zijn zeker de moeite waard.

Regel je zaakjes meteen

Nu je weet hoe je tot een goede autoverzekering komt, is het tijd om deze ook daadwerkelijk af te sluiten. Dat kun je gelijk doen door even naar de site van je verzekeringsmaatschappij te gaan waar je online je auto verzekeren kunt. Hier kun je zien welke opties zij allemaal aanbiedt en vervolgens gelijk je polis samenstellen. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan begint je verzekering gelijk te lopen. Zo kun je niet alleen legaal, maar ook met voldoende gemoedsrust de weg op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *