Zwangerschap: de leuke kanten

leuke kanten

Zwangerschap: de leuke kanten

Als je denkt dat zwangerschap alleen maar narigheid is, dan hier wat andere kanten …..

Turbo- Sex Drive

Echt, echt waar het kan je zomaar overkomen, na de eerste 3 maanden waarin je als een vod boven de wc-pot hing: in de tweede helft van je zwangerschap na het tot bedaren komen van de hormoonstoot die zwangerschap heet, in combinatie met het feit dat er meer bloed naar je geslachtsdelen gaat, zorgen voor gewoon zin in seks. Helaas moeten we wel melden dat het niet voor iedereen op gaat. Maar het kan en dan is het beslist een van de leuke kanten van zwangerschap

Onbezorgd trots op je uiterlijk

Nu is die dikke buik geen reden tot zorg en bedenk je niet dat je moet gaan lijnen! Geen gesteun en gekreun omdat je niet meer in je kleren past. Integendeel! Je bent trots op je steeds groeiende buik en toont hem vrolijk aan de heel wereld. Nou als dat geen leuke kant van de zwangerschap is! Verfraai je buik met sjaals en buikbanden, en vertroetel hem met bodylotions

Je haren !

Het is geen fabeltje : zwangere vrouwen hebben een haardos die recht uit een commercial komt. Dat danken we aan hormonen en biotin, oftewel vitamine H, Dank zij de hormonen gaat je haar glanzen, de vitaminen H zorgt voor de groei.
Dit is beslist een leuke kant van de zwangerschap en geniet er mateloos van : binnen een paar uur na de bevalling is het uit met de pret!

Een geval van smaak

Dank opnieuw je hormonen, voor deze bijzondere sensatie. Neurologisch gezien hebben je hersenen oestrogeen en progesteron ontvangers De veranderingen in je neurochemistry zorgen ervoor dat je geuren en smaken anders gaat ervaren. Dat kan betekenen dat simpele zaken zoals een opgewarmde diepvries pizza ineens overheerlijk zijn ! Het kan ook het omgekeerde betekenen: het woord pizza is al genoeg om absoluut over je nek te gaan.
Deze op zich leuke kant van de zwangerschap verschilt helaas van persoon tot persoon. En nu je weet hoe hoe het werk, weet je ook dat als jij in je zwangerschap ergens echt heel erg trek in hebt, dat dat niet betekent dat je het ook nodig hebt…….

Schuldloos middagdutjes doen

Een middag slaapje: het ziet er vaak niet uit: knikkebollend in je stoel of achter je bureau. Maar als jezwanger bent weet iedereen dat je moe bent. Dan mag, nee dan MOET je middagslaapjes houden. Wij zeggen DOEN.

lees ook: zwangerproof eten

 leuke kanten

lees wat andere moeders zeggen

Tinneke:

Het enige wat ik leuk vond aan zwanger zijn waren de schopjes van de baby in mijn buik…..Ik heb werkelijk geen enkele normale fijne zwangerschap gehad!
Bij T. was ik 9 maanden ziek, bij S. was ik 9 maanden doodmoe, bij R. had ik ineens ernstig bekkeninstabiliteit en een hernia en heb toen een aantal keren in het ZH gelegen met nierbekkenontsteking en bij M……tja die zwangerschap bracht een enorm scala aan andere emoties met zich mee
Het enige wat me erdoorheen sleepte waren de schopjes van de baby…..voller haar, middagdutjes en dat soort dingen zijn voor mij geheel onbekend..

Nicole

Ik heb 2 mooie zwangerschappen gehad, met de gewone normale kwaaltjes.. Op het einde van L was het een hel, maar dat waren maar 3 weken.. M was zelfs op het einde nog prima te doen. Ik mag eerlijk gezegd niet klagen.
De schopjes wat Tinneke benoemd, vond ik ook erg fijn en mooi.. Ik voelde mij sowieso erg bijzonder toen ik zwanger was. Ik voelde me trots.. Kan het niet heel erg goed omschrijven maar ik had zo een positieve gloed over me heen ofzo.

Diana

Alleen de schopjes, en het gedraai en gewoel in mijn buik.
Bij D blijk ik achteraf niks te klagen gehad, ik stond met 32 week nog hele dagen te klussen.
Nu heb ik BI, galstenen en emotioneel is het zwaar. Ik kan niet fatsoenlijk boodschappen doen zonder het volgende uur kapot op de bank liggen te hangen/ slapen..
Nee, ik vind er geen zak aan.

Babs

Ik mag ook niet klagen als ik de klachten en kwaaltjes van anderen lees en hoor om me heen…
Maar trots op mijn lichaam, no way! Lekkere haardos, hahah valt steeds wat uit… Seks, is sinds week 20 of zo not done…
Voel me nu al een paar weken echt een zeekoe als ik bed lig met name, kon gisteren al niet echt fatsoenlijk meer op staan toen ik eventjes oo de bank ging liggen… Stap al weken niet meer alleen het bad uit…
Gisteren dan ook een goede jankbui gehad om eigenlijk de standaard kwaaltjes… En dan denk ik, ja er zijn toch vrouwen die he zwaarder hebben… Dan voel ik me weer een watje…

 leuke kanten

Babs

Het bad, alleen als M. er is hoor… Anders ook niet. En de bank, lag er gisteren gewoon niet goed voor. Ik kon ook niet meer draaien omdat ik pijn had… Vanmiddag nog tukkie gedaanop de bank en toen kwam ik er zelf weer vanaf.

Marian

Ik vind het helemaal gezellig, zo’n klein mensje in m’n buik. Tot ik mijn sokken of schoenen aan wil doen. Of wil omdraaien in bed. Bovendien wil Ukkie nu steeds schoppen en uitrekken en rond draaien, terwijl dat domweg niet meer past.
In bad liggen?! Dat komt niet eens meer in me op! Ik ga zelfs niet meer op de bank liggen, omdat ik niet meer weet hoe ik er dan af moet…

Catelijn

Ik heb bij alle 3 zo genoten van het zwanger zijn, het kon mij niet lang genoeg duren eigenlijk. Ik vind het zo bijzonder en mooi om met een dikke buik te lopen, te showen en natuurlijk de schopjes en bewegingen te voelen. Alle echo’s, de nieuwsgierigheid die steeds groter wordt…….voor mij waren het absoluut toptijden……ikmis mijn zwangere buik af en toe nog steeds.

Cindy

Ik heb er ondanks mn bekkeninstabiliteit (lichte) zoooo van genoten!
Als het aan mij zou liggen zou ik zo weer zwanger zijn.. Vond het heerlijk, het geschop, het gewoel.. Het uitzien naar, alles regelen en in orde maken…Sjucht…

en tenslotte Pappa Wim

Best fijn hoor, voor 9 maanden een chauffeur van dienst als papa een biertje wil doen
Als (aanstaande) vader zijn er ook leuke kanten aan zwanger zijn; met het kindje contact maken is dan misschien een van de weinige lijfelijke dingen die je als man kan doen, maar vind het ook leuk om te kunnen zorgen voor mijn meissie. Haar even ontzien met dingen die ze graag nog wil doen of gewoon moeten gebeuren, ik doe het graag voor haar. Best leuk dus om ook samen voor elkaar te zorgen.

 leuke kanten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *