Wat je niet wil horen als je misselijk bent tijdens je zwangerschap.

misselijk

misselijk tijdens je zwangerschap…je denkt misschien dat is een heel normale zwangerschapskwaal.
Waar hebben we het over als we praten over misselijk zijn als je zwanger bent

Dan hebben we het over :

  • Minstens 2 keer per dag (en vaak vaker) de wc-pot omarmen.
  • Eten koken moet manlief/je moeder/je vriendin doen, je moet al rennen bij de lucht van gekookte aardappels…
  • Je kan bijna geen enkel soort eten verdragen.

We overdrijven niet. Er zijn aanstaande moeders, die zich  zo hun hele, dan wel het grootste gedeelte van de zwangerschap voelen.En als  je zo misselijk bent, dan zijn er opmerkingen, die zeg maar, minder goed vallen..

Wat je niet zegt tegen een misselijke moeder

1 “Ik was ook zo misselijk”  En dan bedoelen: ik was een tikkie zeeziek, ik heb ook een keertje over gegeven. Denk erom, deze opmerking mag je pas maken als je minimaal twee keer per dag je maag moest omkeren.

2 ” OOOh dat had ik ook, heb tot 10/12/14/16/18 weken flink last gehad”, is ook not done. Bedenk even dat je praat tegen een moeder die er haar HELE zwangerschap last van heeft. Onthoud het even : niet alles is over na de eerste drie maanden

3 Of de dooddoener, wees blij dat je zwanger kan raken als je het over je misselijkheid hebt.
Die is eerlijk gezegd, gewoon te erg voor woorden. Als of je tussen je kots-buien door niet hartstikke blij bent, met de beeb

4 Opmerkingen als “gaat het al beter” en de vraag “hoe gaat het” zijn toegestaan, mits je er tegen kan dat het antwoord een snauw is .Met een beetje mazzel versta je nog net :”RUK “

5 Let op : zeg niet “ach je moet er toch wat voor over hebben…” Deze opmerking kan je serieus het leven kosten…( in mijn ogen terecht..)

5 Ronduit verboden, gewoon niet doen, laten dus is advies geven. Je hebt te maken met een misselijke moeder, niet met een analfabeet.. Die moeder is de wanhoop nabij en heeft echt elke grootmoeder-tips-tegen misselijk zijn van het internet geplukt en uitgeprobeerd.

Wat wel kan ? vragen of je iets kan doen, koken bijvoorbeeld. Altijd zorgen dat je het weinige wat ze wel kan hebben in huis hebt. Als ze misselijk boven jouw wc pot hangt, een lekker schoon en fris handdoekje of washandje geven. En zeggen : ”meid je bent een kanjer dat je het allemaal volhoudt!”

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *