Zwangerproof eten: augurken met slagroom

eten in je zwangerschap

Eten in je zwangerschap: niet altijd eenvoudig

Je mag een hoop niet eten in je zwangerschap…Soms is het gewoon om gek van te worden. Het lijkt wel alsof je niks lekkers kunt eten zonder alcohol, gerookte zalm of een (twijfelachtig) kaasje. Of ben ik de enige met die ervaring?
Ik houd van koken, en al helemaal van lekker eten. Uren lees ik in kookboeken, klik ik door foodblogs en bekijk ik foodfoto’s op Pinterest. Toen ik zwanger werd, voelde het bijna alsof ik gehandicapt was, kooktechnisch gezien dan. Heel frustrerend.
Wijn, rauw vlees, gerookte zalm, tonijn. Slechts een paar ingrediënten, maar een flinke hap uit de recepten die ik regelmatig op tafel zet. Ik kan je wel vertellen, ik had het even helemaal gehad met die zwangerschap. Maar later besloot ik dat een probleem pas een probleem is als je het niet meer als uitdaging kunt zien.

Je mag meer eten in je zwangerschap dan je denkt

En die strijd bleek zo’n slagveld niet te zijn. Met een beetje goede wil kun je die negen maanden natuurlijk vorstelijk eten zonder ook maar ooit een gerecht twee keer te eten. Ik zag het als een mooie manier om nieuwe dingen te ontdekken. Uit mijn comfort zone te stappen. Dat ben ik ook na mijn zwangerschap blijven doen (toegegeven, nadat ik alle verboden recepten waarvoor je een halve fles wijn nodig hebt had gemaakt). Daar heb ik nu nog plezier van.
Nadat mijn zus vertelde dat ze zwanger was, kwam mijn idee om een foodblog voor zwangere vrouwen op te zetten in een stroomversnelling. En in 9 uurtjes was AugurkenMetSlagroom.com geboren.
Ik vind het namelijk erg belangrijk dat koken en eten leuk blijft. De extra zwangerschapskilootjes en dont’s op eetgebied weten dat plezier soms aardig te vergallen. Terwijl het juist in de zwangerschap erg belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. En ik heb drie zussen, dus wie weet komt het nog eens van pas. En ondertussen kan iedereen ‘mee-eten’.
Ursula Strik

lees ook: zwangerschap en gezonde voeding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *