Babybrein en horen wat kan mijn baby horen?

babybrein en horen

Vraag je je wel eens af: wat kan een baby nu eigenlijk horen, wat gaat er om in dat babybrein?

Babybrein en horen

Je denkt misschien: nou  een baby hoort nog niet zo veel. Een baby hoort een stem, weet van wie die is, hoort misschien wel geluiden, maar weet nog niet wat dat is.
Pas op wat je zegt !!!
Baby´s horen meer dan je denk
Onderzoek naar het babybrein heeft laten zien dat baby´s zich bewust zijn van ruzies en erop reageren, zelfs als ze slapen! Dus ….bedenk wat je doet als je in de buurt van je baby een ouderwets potje ruzie wil maken….

Het onderzoek is gedaan op de University of Oregon. Daar onderzochten ze 20 baby´s tussen de 6 en 12 maanden. Hun hersenactiviteit werd met een scan gemeten terwijl ze werden voorgelezen. Het voorlezen gebeurde met verschillende emoties. Het resultaat van de scans was heel opzienbarend: de baby´s die uit gezinnen kwamen waar regelmatig ruzie werd gemaakt, reageerden het sterkst op de ¨boze ¨ stem

Baby’s horen verschillende emoties !

Baby´s horen dus heel goed verschillende emoties en hebben daar een gevoel bij
Volgens onderzoekster Alice Graham reageerden de baby´s zelfs als ze in slaap waren terwijl ze de boze intonaties hoorden
Kortom: een kind hoort je ruziemaken, zelfs als hij slaapt, want zijn brein slaapt niet en pikt op, wat er aan de hand is….
Neem het zekere voor het onzekere en maak ruzie ver uit de buurt van je baby!

lees ook: babybrein: taalontwikkeling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *