Wat niemand je vertelt over zwanger zijn

leuke kanten van de zwangerschap

Leuke kanten van de zwangerschap, zijn er ook

Er zijn van die dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn. Het lijkt wel of iedereen dat weet…Dat het heel vanzelfsprekend is, dat jij dat ook weet. maar waar je wel over zit te tobben…

Twee heel leuke kanten van de zwangerschap:

1 Wat is niet vanzelfsprekend…

*Je zegt dat het je niet uitmaakt of je een jongetje of een meisje krijgt. Als alles er maar op en er maar aan zit…. Maar dat is helemaal niet waar! Stiekem heb je wel degelijk een voorkeur! Dat kan met van alles te maken hebben: het soort gezin waarin je bent opgegroeid, je ideeën over hoe een gezinnetje eruit moet zien. Op het moment dat je hoort, dat je een baby van het andere geslacht krijgt, ben je zelf even teleurgesteld. Heel normaal hoor, hoef je je niet voor te schamen. Als het kind er is, dan wil je helemaal niks anders meer!

* Een naam zoeken. Het is een stressvoll aspect van zwanger zijn. Als je luistert naar de verhalen van anderen dan klinkt het altijd zo simpel. Anderen schijnen in weinig tijd de perfecte naam te kunnen vinden. Terwijl jij wikt en weegt de top 10 van populaire namen er op naslaat, ruzie met je partner maakt. Alleen maar omdat je een naam zoekt die wel opvalt maar niet te veel, die wel buitenslands is, maar die iedereen toch goed kan uitspreken, die niet te lang is, maar wel meer dan 4 letters heeft….. Dat zijn van die dingen waar je het als zwangere echt heel zwaar mee kan hebben.

* Je hebt altijd makkelijk geleefd en je van al die gezondheidsadviezen niks aangetrokken. In het begin van je zwangerschap heb je stoer gezegd dat je dat blijft doen. En dan opeens merk je dat je een gezondheidsfreak begint te worden….En dat is nog een ding, dat kan nog. Maar dat je dan toch stiekem een hele bak tiramisu naar binnen werkt ( als niemand het ziet )…dat kan je dan voor jezelf niet rijmen…We zeggen het: zwanger zijn heeft onverwachte kantjes!

* Je zwanger zijn wordt wie jij bent: mensen zien dat je zwanger bent en dat bepaalt het gesprek, op straat, op je werk, bij vrienden, bij je ouders: daar heb je niet altijd zin in……

2 De band met je ouders wordt anders

*  De band met je ouders wordt anders: ineens begin je te beseffen dat zij het zelfde hebben doorgemaakt als jij en je partner nu. Maar toen werd JIJ geboren. Dat is een heel speciaal gevoel. En daardoor vergeef je ze heel makkelijk dat belachelijke overbezorgde gezeur…

* In het begin van de zwangerschap kun je nog wel eens tegen de bevalling opzien, maar tegen het einde van je zwangerschap kijk je er juist heel erg naar uit! Dan ben je toch zo benieuwd naar Wat er nu toch voor mensje in die buik zit….

* Lang voor je kindje geboren is voel je je al moeder, je vouwt je handen om je buik en je communiceert met je kindje. Je laat ook de vader communiceren met zijn kind. Je kan kinderwagens niet meer zomaar voorbij lopen, je voelt je verbonden met andere moeders. En dat is wel een van de allemooiste en geheimste kanten  van het zwanger zijn…

* Het voelen schoppen van je kindje is een van de mooiste dingen in je zwangerschap. Tochkan het ook stress veroorzaken. Je kan in paniek wakker schriken en denken: Ik voel hem niet meer schoppen !!!!

*Je krijgt te maken met een hittegolf. Door de hoeveelheid bloed die door je lichaam stroomt, ervaar jij warmte heel anders. De temperaturen lopen op voor jou. Bereid je voor op hevige zweetaanvallen!

lees ook: Wat is een resusbaby

leuke kanten van de zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *