Je haargroei tijdens je zwangerschap

haargroei tijdens de zwangerschap

Je haargroei tijdens de zwangerschap.

Sommige vrouwen schrikken er geweldig van ; maar het is heel normaal dat tijdens je zwangerschap je haar verandert. Verandert van kwaliteit, volume en handelbaarheid
De hoge hormoonspiegel is hier de boosdoener. Die doorbreekt de normale cylus van haargroei en verlies. Bovendien is tijdens je zwangerschap de doorbloeding van je huid beter dan wanneer je niet zwanger bent. In je huid zitten haarzakjes, die raken ook beter doorbloedt. En voila! een hoofd met veel en weelderig haar!

Maar het is niet alles goud wat er blinkt…de kwaliteit van je haargroei is minder dan je gewend bent. Het kan extra droog of juist extra vet zijn, of heel breekbaar. Bij het kammen en borstelen van je haren kan je best schrikken van de bossen haar die je ineens in je hand (of borstel) vindt.

Behalve op je hoofd kan de haargroei op ander plekken o je lichaam ook toenemen.Bijvoorbeeld rond je tepels of in het gebied van je navel tot je schaamstreek. Veel vrouwen vinden dat heel vervelend, maar wees niet bezorgd: het extra haar verdwijnt vanzelf weer

Je haargroei na de bevalling

Na de bevalling komt de cyclus in een rust fase. Nee , niet te vroeg juichen: dan kun je juist erg veel haar verliezen. Maar wees gerust, het kan maximaal 2 jaar doorgaan, maar eens houdt het op. En zwangerschap is NOOIT de oorzaak van kaalheid.
Ondertussen kun je natuurlijk wel gewoon slim zijn: een eenvoudiger coupe dan voor de zwangerschap, hele milde shampo of heel weinig shampo gebruiken. Masseer de shampo zachtjes in je hoofdhuid laat 30 seconden intrekken en spoel dan uit met lauw water..
Het kan trouwens nog vervelender worden : ook gezichts en lichaamshaar kunnen toenemen en zelfs donkerder worden.
MAAR ; het gaat allemaal weer voorbij ! En het hoeft je niet te overkomen. Schrijfster deze is daar een levend voorbeeld van.

lees ook: slapen met je zwangere buik 

en je huid tijdens je zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *