14 zwangerschapssymptomen, zo herken je dat je zwanger bent

zwangerschapssymptomen

De eerste zwangerschapssymptomen, welke zijn dat ?

Er zijn vrouwen die het op het moment van bevruchting al weten: ik ben zwanger….Maar dat zijn er niet zoveel. De meeste van ons vrouwen moet het toch hebben van de eerste zwangerschapssymptomen (en de zwangerschapstest)

1 NIET ONGESTELD WORDEN een zeer duidelijk zwangerschapssymptoom.

Het klinkt super simpel en dat is het natuurlijk ook…je menstrueert niet. Wanneer je je cyclus keurig bijhoudt,valt dat natuurlijk als eerste op. Maar ben ( en daar hoef je je niet voor te schamen) het type: ik merk het wel als het komt, kan je zo maar twee of drie weken zwanger zijn, voor je je over dit symptoom gaat verbazen. ( ja, jullie hebben het goed, hier spreekt ervaring)

2 MOE

Moe, moe, moe en dan bedoelen we niet moe, maar uitgeput. Blij zijn als je na je werk de bank haalt….
Het is een zeker teken. De vermoeidheid wordt veroorzaakt door de hormonale veranderingen in je lichaam en blijft helaas voor jou de eerste 3 maanden van je zwangerschap aanhouden.

3 MISSELIJKHEID

De een hangt ieder morgen boven de wc-pot, de ander voelt zich een hele dag zee-ziek. Nummer 3 heeft een vaag onaangenaam gevoel in de onderbuik, maar we krijgen allemaal te maken met misselijkheid. Letten op wat je eet kan helpen. Maar helaas, soms helpt helemaal niks..

4 PLASSEN veel en vaak, hoort ook bij de zwangerschapssymptomen

Vaak moeten plassen, er ineens zelfs ´s nachts uit moeten ? EN dan niet een keer, maar vaker ? Dat kan zeker een van de 14 zwangerschapsymptomen  zijn. En helaas voor jou , die aandrang om te moeten plassen vermindert niet . Wanneer in de laatste maand van je zwangerschap de baby groter wordt en lekker op je blaas gaat duwen, dan blijf je lopen.

5 JE BORSTEN

Ineens kunnen je borsten heel gevoelig zijn, of groter ! Zelfs als je nog maar net zwanger bent, kunnen je borsten groter zijn. Ook daaraan kan je dus merken dat je zwanger bent. Dus als je ineens voelt dat je liever niet hebt, dat manlief je borsten aanraakt tijdens de seks, vraag je dan eens af wanneer je voor het laatst ongesteld was…

6 HOOFDPIJN

Als jij ineens naast een aantal van de symptomen die hier genoemd worden ook ineens last van hoofdpijn krijgt dan kan dat een teken van zwangerschap zijn. Gek genoeg kan het ook omgekeerd het geval zijn: schrijfster dezes kent een vrouw die alleen tijdens haar zwangerschappen geen last van migraine had.

7 KRAMPEN

Gek genoeg kan je ook als je zwanger bent last krijgen van pre-menstruele klachten  Vervelend, maar ze zijn wel brengers van een goed nieuwtje: Ze zorgen ervoor dat je baarmoeder helemaal klaar is voor je kleintje!

8 VERANDERING VAN SMAAK

De aloude grap dat zwanger vrouwen ineens augurken met mosterd gaan eten, is natuurlijk zwaar overdreven. Maar dat je ineens trek krijgt in dingen die je anders nooit eet en omgekeerd, etenswaren waar je dol op bent je ineens tegen gaan staan, dan zou je wel eens met zwangerschapssymptomen te maken kunnen hebben.

9 VREETBUIEN

Je kan soms eten alsof je voor twee moet eten. Bereid manlief er op voor dat het de komende maanden zo maar kan zijn dat hij ’s avonds nog even naar de snack moet. (of het bezinestation of de avondwinkel) Maak je geen zorgen, ik ben nog geen man tegengekomen die het niet graag deed. Het moet iets te maken hebben met hormonen bij mannen, dat everzwijn de grot inslepen ofzo

10 STINKEN

Wat voor etenswaren geldt, geldt nog sterker voor geur. Geuren kunnen je echt tot kokhalzen brengen. Ik wist zeker dat ik zwanger was, toen ik misselijk werd van de geur van koffie bij mijn ontbijt. IK !! een absolute koffie verslaafde, dronk ineens muntthee. Daarmee was voor mij geur duidelijk een zwangerschapssymptoom.

Nog 4 zwangerschapssymptomen:

11 LAGE RUGPIJN

Die nare zeurende pijn in je onderrug, kan voorkomen tijdens je menstruatie, maar kan  ook tijdens je zwangerschap! Loop zoveel mogelijk rechtop en zo min mogelijk op hoge hakken.

12 STEMMINGSWISSELINGEN

Alsof je een dag voor je menstruatie zit…Je kan wel huilen, maar even later snap je zelf niet meer waarom…. Je kan enorm uitvallen over kleinigheden. En vijf minuten later heb je daar weet spijt van. Tja…hormonen he…

13 OPGEBLAZEN GEVOEL, OBSTIPATIE

Ook dat kunnen symptomen van zwangerschap zijn.  Het kan zelfs een hinderlijk kwaaltje worden tijdens de rest van je zwangerschap. De tijd nemen om naar de wc te gaan (lees onze obstipatietips) en tegen dat opgeblazen gevoel is helaas weinig te doen.

14 KOORTS

je lichaamstemperatuur kan wat hoger zijn tijdens je ovulatie, maar ook als je zwanger bent . Het is allemaal zo weinig , dat je het alleen merkt als je er echt doelgericht mee bezig bent.

lees ook: wat niemand je vertelt over zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *