Aan wie vertel je dat je zwanger bent?

wie

Aan wie ga je vertellen dat je zwanger bent en aan wie niet? We zetten een aantal zaken voor je op een rijtje

Wie mag het weten: een paar initimi?

Dat is altijd een lastige. Want o, o, o, wat kunnen mensen zich gepasseerd voelen als zij niet behoorden tot de groep “die het al wist… Wanneer jij en je partner het prettig vinden de komst van de baby nog even voor jullie zelf te houden, wees dan om meer dan een reden heel behoedzaam aan wie je vertelt dat je zwanger bent.
Niemand zal het je bv kwalijk nemen als alleen de wederzijdse ouders op de hoogte waren. Of jouw vriendin vanaf groep 1…. Maar als straks blijkt dat de buurvrouw het wel wist, maar je beste vriendin van de middelbare school niet…dan kan je wel eens problemen krijgen.

Een andere reden met voorzichtig te zijn aan wie je  vertelt dat je zwanger bent, is de vraag of de persoon in kwestie zijn/haar mond kan houden  ( om over Facebook maar te zwijgen ) Ik ken iemand die er serieus tegen opzag, haar schoonmoeder voor de 12 weken om waren te vertellen dat ze zwanger was. “Als zij het weet”, zei ze “weet het hele dorp het, En daar heb ik geen zin in.”

Door laten vertellen dat je zwanger bent?

Wanneer je iemand bent die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, dan kan zo’n schoonmoeder nog wel eens een onbedoeld geschenk zijn.
Je hoeft het dan alleen maar aan haar te vertellen…(en druk haar op het hart dat ze het niet mag door vertellen )en…. de mensen komen vanzelf op je af om te vragen of het waar is, dat jij….

Kunnen je kinderen een geheim bewaren?

Kijk, als je al een peuter hebt dan kan je geheimhouden wel vergeten. Peuters vinden alles interessant en kennen geen rem. Ze zullen vrolijk de bakker en de slager en de mijnheer op de tramhalte meedelen dat “mama, een baby in haar buik heeft” Reuze schattig, maar je moet het willen….

Behalve dat je misschien niet wil dat de hele wereld al weet dat je zwanger bent, is er nog een goede reden twee keer na te denken wanneer je je peuter vertelt dat er een broertje of een zusje komt.
Peuters hebben weinig geduld en geen enkel besef van tijd. Over zes maanden?? Je kan ook zeggen: over honderd jaar, echt voor hen is er geen verschil. Negen maanden is dus een lange wachttijd voor je oudste. Jij alleen kan inschatten of je peuter wat je peuter in dit opzicht aan kan.
Kortom, aan wie jij vertelt dat je zwanger bent, daar moet je even goed over nadenken…

Lees ook Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *