Jenna Karvunidis bedenker van de gender reveal party heeft spijt….

jenny

Jenna Karvunidis bakte ooit een cake, vulde die van binnen met roze crème en bood hem aan haar gasten aan. Een leuk gebaar. Nu wist iedereen dat ze zwanger was van een meisje. Jenna was in die tijd blogster en zette haar verhaal over de cake met roze vulling online. De gender reveal party was geboren.

Nu bijna elf jaar later heeft Jenna Karvunidis spijt van de hype die ze in gang heeft gezet. Ze ziet haar dochter opgroeien en ziet dat ze meisjes en jongens dingen doet. Zo loopt ze graag in een broek en heeft korte haren. Maar voelt zichzelf duidelijk een meisje.

Gender, is niet altijd zo duidelijk als wij denken. We kennen inmiddels allemaal de transgender: mensen die in het verkeerde lichaam wonen. Er zijn ook mensen die zich eigenlijk niet zo zeer man of vrouw voelen, maar vooral mens. Er zijn als het gaat om gender, oneindig veel variaties in hoe mensen zich voelen.

Is het dan wel verstandig en verantwoord om nog voor de geboorte, te roepen: Het is een meisje??
De vraag stellen is haar beantwoorden. En dat doet Jenny Karvunidis
Ze breekt een lans voor opvoeden in het besef dat het er niet toe doet met welk geslacht een kind is geboren, maar dat het er toe doet dat een kind zich in alle vrijheid kan en mag ontwikkelen.

Of zo als Mahogany ( een voorvechtster in de Amerikaanse transgender beweging) zegt: “Het lijkt wel of we met het vieren van het geslacht dat de baby heeft, we direct ook weten hoe haar leven zal zijn. Welke belangstelling ze later zal hebben, welke kleren ze leuk zal vinden…”

Jenny Karvunidis heeft ondertussen  al haat tweets gekregen die haar erop wijzen dat er maar twee geslachten zijn in de wereld. Zelf zegt ze: “Ach gender is niet het belangrijkste aan een persoon”

Ik ben het van harte met haar eens. Laten we terug gaan naar de tijd waarin het geijkte antwoord op de vraag : wat wil je dat het wordt?? was: “als alles er maar op en aan zit!”

bron The guardian.com
Pioneer of gender-reveal party regrets sparking trend

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *