Wat als je kind….

kind aansprakelijk

Schade aan je spullen, hoe zit dat, wanneer is je kind aansprakelijk

Een ongeluk zit in een kleinhoekje. Een onbewaakt ogenblik is vaak genoeg. Helemaal met kinderen. Ze zijn vaak zo vindingrijk en ze leven lekker in hun bubbel. Voor een peuter kan het heel logisch zijn om een stroopwafel in de DVD-speler te stoppen. Om maar iets te noemen. Schade aan je spullen, hoe zit dat? En kun je een beroep doen op je inboedelverzekering? Je leest het in dit wat-als-dan-blog.

Wat als..

…je kind zich verstopt in de droogtrommel en de droger vervolgens kapot is? De vindingrijkheid van kinderen is wonderbaarlijk. En dat leidt soms tot bijzondere situaties. Daarom 5 situaties waar je als moeder mee te maken kunt krijgen, plus een uitleg hoe het dan zit met je verzekering? Komt ie. Wat als je kind..

… een stroopwafel in de DVD-speler stopt

Op zich een best logische gedachte: een stroopwafel in de DVD-speler. De koek is immers ook rond. Toch laat de stroopwafel geen leuke kinderfilm zien. Sterker nog, je DVD-speler kan kapot gaan. Hoe zit dat met de verzekering? De DVD-speler valt onder de inboedelverzekering. Is hij kapot? Schade kun je claimen als de schade het gevolg is van een plotselinge en onverwachte gebeurtenis en door van buitenkomende onheil. Nu is het stroopwafel-verhaal een redelijk plotselinge en onverwachte gebeurtenis, als je het niet ziet gebeuren. Gebeurt dit in een onbewaakt ogenblik, dan kun je een beroep doen op je Inboedelverzekering.

Is je kind aansprakelijk als het….

… de bril van oma kapot maakt

Je gaat met je kleine bij oma op visite. Terwijl jij koffie drinkt met je (schoon)moeder, pakt je kleine oma’s bril van tafel. Hij gooit de bril spelenderwijs op de grond. Gevolg: bril kapot. Wat nu? Kun je een beroep doen op je verzekering? Ja, in deze situatie is je kind aansprakelijk

… een kunstwerk op de muur maakt

Heeft jouw kind aan een wit blaadje niet genoeg en leeft hij zich met potlood, stift of verf uit op de hele muur? Kun je dan rekenen op een vergoeding van je verzekeraar om het werk van jouw kleine Picasso te verwijderen en de muur in de oorspronkelijke staat terug te brengen? Ja. Mits het in een onbewaakt ogenblik gebeurde. De Inboedelverzekering dekt de schade.

… de iPad beschadigd

Hoe klein ze nog zijn, een tablet trekt de aandacht van kinderen. Het bewegende beeld, de kleuren en het geluid trekken aan. Kinderen spelen er graag mee. Gaat het tijdens een spelletje op de iPad mis? Laat je kleine per ongeluk de iPad vallen en is het scherm kapot? Je kunt de schade claimen op je Inboedelverzekering.

… een brandende kaars omstoot

Verwarmend, sfeervol maar ook levensgevaarlijk: brandende kaarsen. Stoot jouw kleine tijdens zijn spel een brandende kaars om? De gevolgen zijn vreselijk en de schade enorm. In dit geval kun je ook een beroep doen op je Inboedelverzekering. Want dan is je kind aansprakelijk…

Ezelsbruggetje: Plotseling en onverwachts

De bovenstaande situaties zijn er slechts 5 uit de vele situaties waar je mee te maken kunt krijgen. Daarom een ezelsbruggetje. Wanneer kun je een beroep doen op je Inboedelverzekering? Is de schade plotseling, onverwachts en wordt de schade veroorzaakt door brand, storm, hevige neerslag, diefstal of door van buitenkomend onheil? Is het antwoord ja, dan is de kans groot dat de schade wordt gedekt door je Inboedelverzekering.

Onbewaakt ogenblik

Zijn je spullen je lief? Voorkom een onbewaakt ogenblik. Want hoewel veel inboedelverzekeringen een complete dekking bieden bij schade door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis, is voorkomen beter dan genezen. Of je uiteindelijk een vergoeding krijgt en hoe groot die vergoeding is, hangt onder andere af van het eigen risico en de ouderdom van het beschadigde artikel. Dus laat je kleine lekker spelen maar houd een oogje in het zeil. En wat betreft die kaarsen ?

Steek die aan als je kleine in bed ligt. Veiliger en nog romantisch voor jou en je lief ook ?

lees ook: je smartphone en je kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *