Wat zeggen je cravings?

craving

De vraag waarom hebben zwangere vrouwen last van cravings, is een hele goede.

Niemand weet er namelijk het antwoord op. Waarschijnlijk, denkt men, zijn cravings een kwestie van hormonen, emoties en een verbeterde smaak en reukzin tijdens je zwangerschap.
Dat klinkt niet gek: hormonen hebben het altijd gedaan, dat is een ding dat zeker is. Als we emotioneel zijn, willen we eten (of drinken of roken). Dat is ook niets nieuws. Zwanger zijn is een heftige emotie, hoe blij je ook bent, de wereld staat op haar kop. Reden genoeg om te willen eten.
En ja…inderdaad als we zwanger zijn ruiken en proeven we beter.

Wat zeggen je cravings?

Dat is natuurlijk de miljoen-dollar vraag. Er zijn een heleboel mensen die van mening dat je lichaam dan iets nodig heeft…
Persoonlijk geloof ik dus werkelijk niet in de theorie dat je, als je een craving hebt naar iets, je lichaam iets te kort komt.
Alle mensen die – net als ik – gestopt zijn met roken, kennen de hunkering van hun lichaam naar nicotine. Nou als je lichaam iets niet nodig heeft, dan is het dat wel!

Is het gewoon emo-eten?

Volgens mijn niet wetenschappelijke totaal niet onderzochte, laat staan onderbouwde mening, zijn cravings emo-eten. En we zijn zwanger, dus het mag! Wat een genot, na al die jaren van oppassen voor je lijn!
Wellicht was heel vroeger, in tijden van veel meer schaarste, een craving wel degelijk een signaal dat het zwangere lichaam tekort had aan bepaalde voedingsstoffen. Maar in onze tijd van overvloed geloof ik daar niet meer in.

Kan het kwaad?

Op zich kunnen zwangerschapscravings niet veel kwaad. Maar alles waar TE voorstaat is niet goed, dus let een beetje op met je trek in slagroom, kroketten of andere vette happen. Wanneer je trek krijgt in niet eetbare zaken, als zand en klei en zeep, dan moet je wel met je verloskundige gaan praten. Dan kan het zijn dat je last hebt van Pica

Een bakerpraatje over cravings:

Een oud bakerpraatje zegt dat vrouwen die een craving hebben in zoet in verwachting zijn van een meisje en vrouwen die trek hebben in iets pittigs zijn zwanger van een jongen. Ik weet het niet, maar…speelt hier gendertypering hier niet een hele grote rol?

lees ook: wat zijn zwangerschapscravings?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *