Zijn we er al ????

goed humeur

Over je vakantie, de autoreis en goed voor het humeur….

Ik zal het nooit vergeten. We besloten dat jaar om niet al te ver weg te gaan deze zomervakantie. “Ach”, zeiden we tegen elkaar, “wat hebben die kinderen nu helemaal nodig? Zon, zand, water en kinderen die Nederlands spreken. Wij gaan naar Zeeland!” We hadden de kinderen vertelt dat we dit jaar niet lang in de auto zouden zitten. ( Voor je begrip, normaal reisden we tussen de 800 en 1000 km)

We pakten de auto in en gingen op weg.  Het stoplicht van Zwammerdam, tegenover de bakker, wel 7 minuten rijden van huis, stond op rood. Wij stonden stil. De kinderen veerden omhoog. ”Zijn we er al??” “Natuurlijk niet!” , riep ik. “Je zei dat het niet ver was….”, zeiden ze teleurgesteld.

goed humeur

De moraal van dit verhaal ? Kinderen houden niet van auto rijden. Ik ben dat persoonlijk eigenlijk nooit ontgroeid…Vertel mij niet dat de vakantie begint als je de straat uitrijdt. De vakantie begint als je er bent. De reistijd moet je zo goed mogelijk zien door te komen.

Goede hulpmiddelen zijn onontbeerlijk. Een goede autokoelkast en goede organisers waar heel veel speelgoed in kan, zijn onderweg hun gewicht in goud waard. Ik zag heel goede bij AUTODOC.NL

Om de twee uur uitstappen en dan gekoeld fruit en gekoelde drankjes ter beschikking hebben, echt dat is zo heerlijk! Vergeet niet een bal mee te nemen, zodat iedereen zijn energie even kwijt kan. Niet alleen goed voor de bloedsomloop, ook goed voor het humeur!

goed humeur

Zijn we er al???

Nee, het is het weer terug de auto in. Je kan natuurlijk een IPad voor de neus van de koters hangen, maar daar wordt iedereen zo suf en duf van. Persoonlijk zou ik zeggen : een uurtje film en dan weer wat anders. Ik nam altijd een dik boek mee en las kilometers voor. De GVR, Mathilde, de verhalen van de tweelingbroers…Niet verkeerd om te doen.

En dan heb je natuurlijk nog spelletjes voor onderweg. Zelfs als je. zoals ik, niet van spelletjes houdt, kan je er vele kilometers mee zoet zijn en heel veel lachen. Dat is goed voor het humeur!
En voor je het weet, ben je er al!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *