Je kind in de auto? Veiligheid voorop!

kind in auto

Waar zouden we zijn zonder auto? Lieve help wat zou het leven er dan ingewikkeld uitzien. En ik kan het weten: door een oogafwijking mag ik niet autorijden…Ik ben uren kwijt aan het openbaar vervoer. Op zich vinden kinderen met de trein reizen wel leuk, maar tjonge, tjonge wat een gedoe is dat! Gelukkig rijdt manlief wel auto en gaan we vaak met de kinderen op pad. Lekker erop uit, fijn met vakantie.

Veiligheid onderweg vinden wij echt heel erg belangrijk : je kind is tenslotte je kostbaarste bezit!
Kijk eens bij Centraal Beheer als het gaat om verzekeringen van de auto en de inzittenden. Nou wil je natuurlijk voorkomen dat je gebruik moet maken van je autoverzekering. Gelukkig zijn er meer dingen die je kan doen om je kind veiligheid te bieden tijdens het autorijden.

kind in auto

Een veilig kinderzitje!

Begin met ervoor te zorgen dat je een veilig kinderzitje hebt! De vraag : aan welke eisen moet een kinderzitje voldoen, is niet zo een twee drie te beantwoorden.Dat heeft namelijk alles met de lengte en het gewicht van je kind te maken. Bij de Consumentenbond vind je een uitgebreid overzicht.

Je ziet daar dat er 3 categorieën zijn met betrekking tot de lengte van je kind. Dat betekent dus drie verschillende stoeltjes! Tja..dat is natuurlijk best wel prijzig. Maar het is echt zo onverstandig hierop te bezuinigen! Tip : zoek het dan in creatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld op Marktplaats kijken.

kind in auto

Aandacht onderweg.

Naast een veilig kinderzitje, is het op langere reizen ook heel belangrijk genoeg rusttijd in te bouwen.
Het is zo verleidelijk : in een keer naar de plek van bestemming reizen. Maar het is gevaarlijker dan je denkt. De chauffeur wordt moe, de kinderen kregelig…de sfeer daalt. Dat is zeker voor de concentratie van de chauffeur gewoon gevaarlijk. Niet doen dus. Om de twee uur stoppen, de auto uit, even rennen en spelen. Frisse lucht en beweging zijn echt de toverwoorden tegen een slecht humeur en een dalende concentratie.

Kortom :
Wil jij veilig autorijden met je kind?Zorg voor een veilig zitje en voldoende frisse lucht onderweg!

lees ook: een kindvriendelijke tuin, hoe doe je dat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *