Verboden huisdieren, gezond verstand en nog een dier dat er bij mij niet inkomt

toegestane huisdieren

Over toegestane huisdieren en dieren die je niet als huisdier wil….

Ik stelde op het forum de vraag: welk huisdier komt er bij jou niet in?
Een forumlid antwoordde daar zeer terecht op:

“Exotische dieren, die niet als huisdier kunnen gedijen. En dieren die een behoefte hebben waar wij niet aan kunnen voldoen.”

toegestane huisdieren, welke zijn dat nu precies

Dat klinkt heel logisch, maar het is heel lang helemaal niet raar geweest, dat mensen een aapje als huisdier hadden. Vreselijk want een aap is helemaal geen huisdier, ook al is het nog zo’n slim beest…
Ik heb ooit met bijna tranen in de ogen zitten kijken naar een Amerikaanse uitzending over mensen die een aapje in huis hielden. En kostte wat het kost, dat beest als – bijna  mens – beleven behandelen. Tot aankleden aan toe. Mensen die een grotere aap hadden, moesten het arme beest gaan opsluiten…apen zijn sterk en vernielen alles.

Kennelijk zijn mensen niet altijd uit zichzelf verstandig en hebben ze een wet nodig die ze dingen verbiedt.

Zo viel ik laatst van mijn stoel toen ik las dat het hebben van een bruine beer als huisdier vanaf nu verboden is. Als dat vanaf nu verboden is, dan kan het niet anders of er zijn mensen die een bruine beer als huisdier hebben….
Een bruine beer! Al heb je een jachtterrein van vele hectares achter je huis: een beer is geen speelgoed. Behalve als het een speelgoedbeer is. Maar dat had je al begrepen.

Even terug naar de lijst van toegestane huisdieren.
Als je nieuwsgierig bent: klik hier Toegestane huisdieren

Ik ben nieuwsgierig, dus ik klikte. Laat ik eens beginnen met te bekennen dat ik er een heleboel dieren op aantrof waar ik nu echt nog helemaal nooit van gehoord had.
Omdat veel dieren, rat, muis of eekhoorn achter hun naam hebben staan, vond ik dat verder niet raar als huisdier. Ik fronste de wenkbrauwen bij Lesueurborstelstaartkangoeroerat. Dat kwam mede omdat ik in dit lange woord het woord rat over het hoofd had gezien.

Het houden van een kangoeroe lijkt mij sterk af te raden.

Maar niks aan de hand, het is dit schattige beestje:

lees ook mijn kind is bang voor honden, wat nu?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *