Een au pair: een goed idee!

au pair

Heb jij er wel eens aan gedacht om een au pair in huis te nemen? Dat klinkt misschien reuze fancy. Je hebt misschien het idee dat dat meer iets is, voor deftige dames uit een Engels feel-good book. Maar niks is minder waar.

Hoe kom je aan een au pair

Het eerste wat in je op komt wanneer je denkt aan het nemen van een au pair is waarschijnlijk: hoe kom ik daaraan? Moet ik dan in buitenlandse kranten gaan adverteren of zo?
Nou wees gerust, dat hoeft helemaal niet. Je neemt gewoon een au pair bureau in de arm.
Die hebben karrenvrachten ervaring in het zoeken en vinden van de juiste kandidaat voor jou.
Bovendien zorgt een goed au pair bureau voor een VOG, legalisatie van de geboorteakte en een medische keuring! En natuurlijk zijn ze heel goed in het voeren van sollicitatiegesprekken met meisjes die graag een jaar naar een ander land willen.
De meeste van de meisjes die dit willen hebben een au pair programma gevolgd, waardoor ze al een heleboel weten van het land waar ze heen gaan. Vaak kiezen ze ook bewust voor een bepaald land.

Waarom is een au pair een goed idee?


Weet je hoe leuk het is om iemand in huis te hebben, met een heel andere culturele achtergrond dan jij? Echt, ik verzeker je, het geeft je een nieuwe kijk op je eigen cultuur en dat is altijd heel verfrissend. En ook leerzaam voor je kids. Die misschien ondertussen nog een paar woordjes van een vreemde taal leren (je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen tenslotte)
Natuurlijk is je au pair geen nanny en mag je niet van haar verwachten dat ze dag en nacht voor je klaar staat. Maar je mag wel verwachten dat ze zich ongeveer 30 uur per week inzet voor in het huishouden of het gezin. En dertig uur per week, dat is best veel!
Natuurlijk is een au pair niet voor eeuwig bij je. De afspraak is dat ze 12 maanden blijven. Een heel jaar om elkaar te leren kennen en lief en leed te delen. En na een jaar kan jij bedenken of je nogmaals met een au pair in zee wil gaan. Het is binnen 2 maanden opnieuw geregeld

Lees ook: zwanger en gezond

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *