Sfeer in de kinderkamer

sfeer

Bij sfeer denk je al snel aan verlichting. En bij een lamp voor in de kinderkamer denken we dus vooral aan sfeervolle verlichting. Hoewel het soms, bij nachtelijke escapades van je dreumes, weleens handig kan zijn om de kamer te verlichten met goedkope tl-lampen! Maar eerlijk is eerlijk: daar kiest echt niemand voor…

Functioneel helder licht

Natuurlijk heeft een tl-lamp wel tal van voordelen. Zo’n lamp heeft een lange levensduur, is energiezuinig en ook nog eens heel goedkoop. Het is alleen wel zo dat de lamp zo’n helder licht geeft, dat het geen sfeer biedt. Laten we ons wat tl-lampen betreft dus maar beperken tot ze ophangen in de schuur, de garage of de werkkamer. In de kinderkamer passen we sfeerverlichting toe!

Thuis voelen

Als iets belangrijk is in de kinderkamer, dan is dat dat je kindje zich er thuis voelt. Het is daarom heel slim om de kamer zo in te richten, dat het bij je kindje past. Daar hoef je niet heel ver in te gaan: de basis kan natuurlijk heel neutraal zijn. Met accessoires kun je echt losgaan. Met dingen als een dekbedovertrek, wat kussentjes en een bijpassende lamp maak je de sfeer.

De beschermer in de nacht

Naast de sfeerlampen zijn er andere handigheidjes voor de kinderkamer. Het is bijvoorbeeld zo dat kinderen het absolute donker vaak niet zo kunnen waarderen. Je kunt daarom een nachtlampje kopen, dat je eenvoudigweg in het stopcontact steekt. Het leuke is dat je deze lampjes in zoveel varianten hebt, dat je je kind er gewoon zelf een uit laat zoeken. De lampjes zijn zo klein dat ze de rest van het interieur geenszins aantasten. En met een zelfuitgezocht lampje, is je kind direct gerustgesteld als het wakker schrikt.

De lamp groeit mee

Met het groter worden van je kind, groeit de lamp mee. Niet letterlijk natuurlijk, maar omdat lampen niet de allergrootste kostenpost zijn, kun je hem eenvoudig veranderen. Wil je kind een hele nieuwe sfeer in zijn of haar kamer, dan koop je een nieuw dekbedovertrek en je hangt een andere bijpassend lamp op. Je creëert met andere accessoires vaak direct een hele andere sfeer. En op een dag, als je kinderen de deur uitgaan, wordt het een werkkamer en hang je wellicht alsnog die eerdergenoemde goedkope tl-lampen op…

lees ook : lang leve de buggy! 

2 antwoorden
  1. Huppeltje zegt:

    Ik heb dus 1 kind die echt van een donkere kamer houdt. Anders gaat ze gewoon echt niet slapen. Voor de nachten die we op de kamers moeten zijn zetten we de ganglamp aan. Niet te fel maar je kan genoeg zien. Worden ze ook niet al te wakker van. Verder hebben ze gewoon een plafonaire.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *