Een kindvriendelijke tuin aanleggen

tuin

je tuin: kindvriendelijk en kindveilig aanleggen, dat is niet zo moeilijk

Een van de allerleukste eigenschappen van kinderen is de oprechte nieuwsgierigheid en speelse aard, maar we beseffen ook dat het voor de veiligheid van kinderen het beste is om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Zorg voor een speelse omgeving

Het eerste wat je moet doen om een kindvriendelijke tuin aan te leggen, is er een leuke tuin van maken. Zorg voor een schommel, glijbanen en al het andere dat kinderen in beweging krijgt en plezier heeft terwijl ze buiten zijn. Als je een buiten speelhuisje bouwt of er al een hebt, installeer er dan een zandbak naast, zodat je kinderen kunnen spelen met aarde (en ervan kunnen genieten). Speelhuisjes zijn ook ideaal voor poppenkast en verstoppertje spelen.

Zorg voor een zachte ondergrond in je tuin

Gazons zijn geweldig voor kinderen! Ze zorgen voor beweging, frisse lucht en een open ruimte. Kinderen kunnen er veilig spelen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze zich bezeren. Een goed onderhouden gazon biedt kinderen een veilige omgeving om van te genieten. Voor onderhoudsproducten van het gazon kun je terecht bij MOOWY. Zij hebben hoge kwaliteit gazon producten en hebben alle kennis in huis om te zorgen dat jij een gezond gazon krijgt. 

Naast een zachte ondergrond is het ook belangrijk om een gazon aan te leggen dat geschikt is voor kinderen en dus voor veel betreding. Bij MOOWY kan je graszaad kopen dat hier speciaal ontwikkeld is voor sport en speel betreding. 

Zorg voor veilige planten in de tuin

Het kiezen van planten die niet giftig zijn is net zo belangrijk als het kiezen van planten die dat wel zijn. Als je planten in je buitenruimte wilt, kies dan voor planten die niet giftig zijn. Er zijn vele mooie, niet-giftige opties die je kinderen veilig houden en ze toch wat groen geven om van te genieten.

Wat overige tips voor jou als ouder

  • Houd je kinderen uit de buurt van de composthoop. Ze kunnen er gemakkelijk met hun handen in komen en het dan in hun mond stoppen.
  • Gebruik natuurlijke mulch zoals bladeren, dennennaalden, stro, enz. Dit helpt onkruid tegen te houden en voorkomt dat je kinderen erin trappen.
  • Gebruik geen pesticiden! Ze zijn giftig voor kinderen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

En de laatste tip: Veel plezier! Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en over de natuur te leren. Laat ze ontdekken en plezier maken!

lees ook eens: slapen met een lief lampje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *