Beste elektrische vervoersmiddelen

elecktrisch

Je kunt het natuurlijk tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is wel in een elektrische uitvoering. Dan hebben we het natuurlijk over vervoersmiddelen. Van een elektrische fiets tot een elektrische auto, het kan allemaal. Naast deze twee populairste vervoersmiddelen, zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende mogelijkheden om jezelf mee van A naar B te kunnen verplaatsen middels een elektrisch object. Hierbij moet je denken aan een elektrische step, maar ook een elektrische bakfiets is in veel grote steeds ontzettend populair. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De elektrische step

We zien hem nog niet heel veel, maar tegenwoordig wordt het wel steeds populairder om jezelf te verplaatsen met een elektrische step. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor op de camping, maar ook om even naar de stad te gaan voor je dagelijkse boodschappen. Echter is het wel prettig dat je dan kiest voor een elektrische step met zadel. Zonder zadel kan natuurlijk ook, maar met zadel is stukken comfortabeler. Houd er alleen wel rekening mee, dat niet alles elektrische steps zijn goedgekeurd voor het gebruik op de openbare weg. Om er zeker van te zijn dat die van jou dat wel is, is het goed om even op de website van de overheid te kijken.

Elektrische fiets

De e-bike heeft de laatste jaren natuurlijk een enorme opmars gemaakt. Waar we in Nederland natuurlijk al ontzettende fietsers zijn, is dit alleen maar meer geworden. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om met de fiets naar het werk te gaan en de auto te laten staan. Dit is niet alleen stukken beter voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee. Heb jij nog geen e-bike, dan is het misschien heel goed mogelijk dat jij hier middels een regeling via het werk met een fiscaal voordeel aanspraak op kunt maken. Het is dus zeker het overwegen waard. 

Elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets wint vooral in de drukke steden steeds meer terrein. Logisch, want de parkeerkosten voor onze auto lopen immers al op tot in bepaalde steden meer dan 5 euro per uur. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of je een plekje weet te vinden en is de afstand naar de winkel vaak nog een flink eind lopen. Met de komst van de bakfiets is het natuurlijk ideaal om de stad in te gaan. Zelfs voor de grote boodschap kun je prima met je bakfiets naar de winkel. Je parkeert hem voor de deur en doet je boodschappen gemakkelijk in de bak. Ook is een bakfiets perfect voor het wegbrengen van je kinderen. Zo hoef je ze niets eerst helemaal in de autostoel te zetten, maar kunnen ze gewoon in de bakfiets. Ben jij voornemens om je bakfiets regelmatig te gebruiken, dan is natuurlijk alleen de beste elektrische bakfiets aan jou besteed. Ga daarom ook zorgvuldig op zoek en kijk goed naar zaken zoals de actieradius en grote van de bak.

Elektrische auto

De elektrische auto mag natuurlijk absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Het is zelfs zo, dat de verkopen van de elektrische auto stukje bij beetje steeds dichter tegen de verkopen van de brandstof auto aankruipt. Logisch, want op lange termijn zullen de elektrische auto’s het straatbeeld beheersen. Toch is de elektrische auto nog niet voor iedereen weggelegd. Waar er tot enkele jaren geleden praktisch geen instapmodellen waren, zijn deze er nu wel. Wel is het goed te weten dat ook deze auto’s vaak beginnen bij een bedrag van circa 25.000 euro. Leasen blijft daarom nog altijd de beste optie voor velen. Vooral wanneer je werkgever deze kosten betaald, is het alleen de bijtelling die voor jouw rekening komt.

Is elektrisch rijden iets voor mij?

Elektrisch rijden is natuurlijk niet meer weg te denken. Of het iets voor jou is, dat bepaal je uiteindelijk helemaal zelf. Wel is het goed om rekening te houden met het feit dat de brandstof auto steeds verder uit het straatbeeld verdwijnt. Dat zal niet binnen enkele jaren gebeuren, maar de kans dat  de grote merken alleen nog elektrische auto’s produceren is natuurlijk vrij groot. Je doet er dus verstandig aan je toch alvast enigszins te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is.

lees ook: tips om fruit te eten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *