Leren kan zo leuk zijn!

school

Het klinkt misschien een beetje raar, maar leren is echt leuk en naar school gaan is fijn. Het mooiste van leren is: het verveelt nooit, want je bent nooit uitgeleerd!

Zie ik je je wenkbrauwen fronzen? Denk je nu: “Ik wou dat het waar was?”
Doe je ogen dicht, ga terug in de tijd en herinner je hoe blij en trots je was, toen je leerde lezen en schrijven. Of blijf wat dichter bij huis en zie hoe jouw kind zich zelf ontwikkelt. En hoe trots je kind op die ontwikkeling is.

Meestal, is de school je steun en toeverlaat als het gaat om de ontwikkeling van je kind, echter het gebeurt ook wel, dat je het gevoel hebt dat de school eerder tegen dan mee werkt. Ik heb dat zelf ook een keer mee gemaakt. 

Er zijn ouders die op dat moment kiezen voor een particuliere basisschool. En dat kan een heel goede keuze zijn. De klassen zijn er altijd kleiner dan in het reguliere basisonderwijs. Dat betekent niet alleen meer aandacht voor je kind. Maar ook meer rust voor je kind. Minder prikkels, minder afleiding. Het betekent ook dat er alle tijd en ruimte is voor zaken als sport en cultuur.

Op een particuliere school is meer mogelijk dan in het reguliere onderwijs, leren op verschillende niveaus bijvoorbeeld. (Lezen op niveau groep 7 en rekenen op niveau groep 4, dat kan)
Sterker nog: je kind kan – als het daar aan toe is – ook alvast lessen van de particuliere middelbare school volgen.
Dat is een prima en heel nuttige tijdsbesteding voor kinderen die zich anders maar een beetje zitten te vervelen!

En het vergemakkelijkt strakjes de overstap naar de middelbare school.

Is je kind na groep acht nog niet klaar voor de middelbare school, want dat kan natuurlijk ook, dan is er de mogelijkheid van groep 9.
Dat is een extra jaar waarin kinderen de kans krijgen nog wat te groeien. Emotioneel of cognitief of misschien zelfs allebei. Zo’n extra jaar, waarin een kind de kans krijgt verder te groeien, kan enorm waardevol blijken in het verloop van de verdere schoolcarrière. 

Lees ook eens: de beste oplossing voor slapeloze nachten of wanneer beginnen met de mobiele teelfoon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *