5 creatieve manieren om je kinderen voordat ze 4 zijn voor te bereiden op school

schooldag

Die eerste schooldag, hoe bereid je die voor

Als ouder ken je het natuurlijk heel goed: je kind voorbereiden. Op alle nieuwe uitdagingen van het leven, wil je je kind zo goed mogelijk voorbereiden. Dit zorgt er namelijk voor dat je kind enigszins weet wat hem of haar te wachten staat. Hierdoor heb jij, als ouder, ook baat bij. Want wanneer een kind in een nieuwe situatie terecht komt, zonder hierop voorbereid te zijn, kunnen zij al heel snel terugdeinzen en weer terug naar de veilige omgeving willen gaan, ofwel naar mama of papa. Is je kind voorbereid dan zal je kind alsnog terugdeinzen, maar heeft hij of zij er veel eerder vrede mee dan wanneer het kind in de diepe wordt gegooid. Wil jij erachter komen hoe jij je kinderen kunt voorbereiden op school. In dit artikel lees je 5 creatieve manieren.

Kalender maken

Maak samen met je kind een creatieve foto kalender, bijvoorbeeld met Albelli. Hierdoor kijk je elke maand vooruit naar welke avonturen je kind allemaal gaat meemaken. Noem hierbij zowel de leuke als minder leuke activiteiten op, zoals de volgende maand naar de tandarts gaan en in de maand augustus de eerste dag op school. 

Boeken lezen

Lees samen met je kind boeken over naar school gaan. Hierdoor kan je kind zich meeleven in de situaties van de kinder personages in de boeken.

De schooldag plannen

Bereid je kind voor op een schooldag en hoe dat in elkaar zal zien. Laat bijvoorbeeld weten wie je kind naar school brengt en wie het kind weer ophaalt van school. Hierdoor weet het kind naar wie hij kan uitkijken wanneer de schooldag eindigt. 

Spelletjes spelen

Speel ‘schooltje’ thuis. Doe alsof jij de juffrouw of meester van de school bent en je kind de leerling. En doe leuke activiteiten samen met je kind wat zij of hij ook op school zal doen. 

Oefenen

De grootste uitdaging voor een kind wanneer hij of zij voor het eerst naar school gaat, is afscheid nemen van mama of papa. Ook voor de mama of papa kan het heel zwaar zijn. Daarom is het handig hier alvast mee te oefenen. Ga daarom iets vaker naar buiten zonder je kind en neem afscheid. Later op de dag kom je weer terug en dan zal je kind ook inzien.

Kortom, je kind voorbereiden op school kan op verschillende manieren. Probeer je kind op zowel een speelse maar educatieve manieren meer over school te leren. Hierdoor kan je kind zich beter voorbereiden op de nieuwe omgeving.

lees ook: voedingssupplementen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *