Alles wat jij nodig hebt voor de kinderkamer

,

Bij een kinderkamer komt veel voorbereiding kijken. Wat voor meubels ga je halen? Welke meubels heb je eigenlijk nodig? Wordt het een jungle kamer of een kamer met tekenfilmfiguren. Welke kinderlamp ga je uitzoeken? Het zal zeker helpen om vooraf een goed plan te maken. Het lezen van dit artikel is een goed begin!

De juiste verlichting

Zorg ervoor dat je goede verlichting hebt in de kinderkamer. Een kinderkamer is er natuurlijk voor om in te spelen. Met een spot, met minimaal twee of drie lampen, kan je ervoor zorgen dat je overal voldoende licht in de kamer krijgt. Je kan deze spots richten op de plekken waar jij het licht wilt hebben. Je kan natuurlijk ook andere lampen gebruiken zoals een staande schemerlamp. Deze kan je in een hoekje neerzetten. Deze lamp zorgt voor rustgevend licht in de kamer. Als je kind bang is om te slapen in het donker, zou dit een lamp zijn die je aan kan laten staan. Sluit deze lamp aan op een timer zodat die vanzelf na een bepaalde tijd uitgaat. Dit zorgt ervoor dat je zelf niet weer de kamer in moet gaan waardoor je kind wakker kan worden. led lampen kopen kan ook een goed idee zijn. Deze kun je vaak in kleur verstellen en zijn duurzaam.

Zorg voor voldoende bakken

Een kinderkamer zal af en toe een rommel zijn. Dit is natuurlijk niet te voorkomen omdat je kind zal spelen. Toch zal voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door voldoende bakken neer te zetten, zorgen voor rust in een kinderkamer. Leer je kind na het spelen dat hij het speelgoed direct in de bakken moet doen. Doe het de eerste paar keer samen en probeer ervoor te zorgen dat je kind hier plezier aan heeft. Wanneer je dit lang genoeg volhoudt, zal je kind het ook zelf gaan doen. Op deze manier heb jij een opgeruimde kinderkamer.

Inrichten van een kinderkamer met een plan

Wanneer je de kinderkamer gaat inrichten, is het goed om hier vooraf een plan voor te maken. Het klinkt misschien wat overdreven, maar het zal je zeker helpen bij het maken van de juiste keuzes. Teken op A4 papier een plattegrond van de kinderkamer. Bedenk samen wat je allemaal nodig hebt op de kamer. Teken de meubels in de ruimte en bekijk goed of alles mogelijk is. Wanneer je het uittekent, zal je zien dat sommige meubels niet handig zijn op bepaalde plekken. Op deze manier kom je uiteindelijk tot de beste indeling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *