Schone, droge billen dank zij de billenboetiek !!

oefenbroekjes

 Ik wou dat ik vroeger oefenbroekjes had gehad..

Je gelooft het misschien niet, maar het is heus waar, ieder kind wordt op een gegeven moment zindelijk. En ik kan het weten. Zoonlief was ruim drie en vond dat potje en de wc duidelijk volslagen oninteressant. Hij had er niets mee. Om ons een plezier te doen, ging hij wel eens op een potje zitten. Maar dat was dan duidelijk een gebaar van goodwill van zijn kant….

“Het helpt”, zei iedereen “wanneer je die luier afdoet”.” Jaaaa…lekker”, dacht ik dan, en ik erachter aan lopen dweilen zeker….Er bestaat ook nog zo iets als me-time en quality time als ik thuis kom uit mijn werk…”

Wij hadden ze niet….

oefenbroekjes

Vijfentwintig jaar geleden hadden we namelijk nog geen oefenbroekjes…Had ik ze maar wel gehad!
Want ze hadden 100 % gelijk, die moeders die riepen : die luier uitdoen!

We gingen dat jaar naar Malta en zaten heerlijk aan het strand ( niet tussen twaalf en twee, want dan liggen volgens de Maltezers alleen Engelsen en honden in de zon )
met een emmertje, een schepje en opblaasbeest.  Op het strand droeg zoonlief een zwembroek. Nee, geen zwemluier, die hadden wij ook nog niet. Gewoon een zwembroekje van de Zeeman, voor de zekerheid had ik er drie bij me.

En daar maakten we het mee dat zoonlief uit de zee kwam rennen om een grote plas te plegen in het emmertje  !

oefenbroekjes

Ons appartement was schaars gemeubileerd en voorzien van een tegelvloer. Ik waagde het erop…Ik zette het emmertje neer, liet de luier uit en zei: “Kijk, als je moet plassen..” Binnen twee dagen was de klus geklaard..

Je begrijpt : ik zie die oefenbroekjes zwaar zitten. Het is gewoon heel erg prettig als je kind zindelijk is. Niet alleen voor je kind zelf ( geen rode billen meer, geen gedoe met luier verschonen ) maar ook voor jou. Afgezien van het gedoe, kost een niet zindelijk kind handenvol geld aan luiers! En dat gesleep  met luiers en billendoekjes… Bovendien zijn al die luiers ook nog eens een belasting voor het milieu…

Kortom : hup naar de billenboetiek voor een paar hippe eigentijdse oefenbroekjes.

 

1 antwoord
  1. Pallas zegt:

    Daarom ben ik overgestapt op wasbare luiers. De wegwerpluiers van tegenwoordig zijn naar mijn idee te goed: het kindje krijgt nooit een nat gevoel en krijgt dus geen lichamelijke feedback van zijn acties. Dus ook geen prikkel om zindelijk te worden. Met wasbare luiers voelen ze dit wel en uit onderzoek blijkt dat kinderen dan gemiddeld een jaar eerder zindelijk zijn. Ik ben om!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *