Pakket met lekkers cadeau doen: stop dít bij elkaar!

Pakket met lekkers cadeau doen stop dít bij elkaar!

Wil je binnenkort iemand verrassen met een cadeau? Om een verjaardag, jubileum of ander evenement te vieren – de redenen kunnen uiteraard uiteenlopend zijn. En wat ga je geven? Een pakket boordevol lekkers valt altijd in de smaak. Het is misschien niet het meest originele cadeau, maar je maakt iemand er wel blij mee. Zeker als je het pakket zelf samenstelt en alles erin stopt waar diegene van houdt. Hier kun je allemaal aan denken!

 

Koffie

Goede koffie is altijd welkom. Dat mag dus niet ontbreken aan het zelfgemaakte cadeaupakket. Ga voor luxe koffie, zoals Starbucks koffiebonen. Het is uiteraard wel essentieel om te weten of koffiebonen van pas komen: heeft de ontvanger van het cadeau bijvoorbeeld een volautomatische koffiemachine, die de bonen maalt? In veel huishoudens is een Nespresso-apparaat te vinden, waarbij koffiecups het ideale cadeau zijn. Achterhaal dus het type koffie dat er wordt gedronken. Op die manier geef je het juiste cadeau.

 

Thee

Naast koffie valt ook thee sowieso in de smaak. Dit wordt immers volop gedronken, meestal op dagelijkse basis. Haal wat verschillende theesoorten in huis voor het cadeaupakket. Zwarte thee smaakt immers weer heel anders dan groene thee. Of misschien ken je de favoriete theesoort wel. Dat maakt het natuurlijk helemaal makkelijk.

 

Chocolade

Iets lekkers bij de koffie of thee is zeker welkom. Chocolade is een uitstekende keuze, wat ook nog eens lang kan worden bewaard. Van een chocoladereep tot bonbons, kies de vorm uit die je het leukst vindt om te geven. En beslis natuurlijk of je het liefst wit, melk of puur geeft. Ook dat is weer een belangrijk onderscheid.

 

Honing

Nog zo’n toevoeging aan het cadeaupakket dat lang goed blijft en handig is? Dat is honing! Haal het bijvoorbeeld lokaal, om het wat specialer te maken. Honing komt vaak in een mooi potje, wat ook nog eens een plezier voor het oog is.

 

Jam

Voor een potje jam valt hetzelfde te zeggen als voor een potje honing: het ziet er leuk uit in het pakket, en het komt gegarandeerd van pas. Nu alleen nog even een juiste smaak kiezen, zoals kers, sinaasappel of aardbei.

 

Nootjes

Wil je iets hartigs in het pakket stoppen? Nootjes zijn een slim idee. Denk aan gemengde nootjes, zodat er altijd wel iets bij zit wat diegene lust. En gezouten of geroosterde nootjes worden als net wat specialer gezien dan de ongezouten variant.

 

Knabbeltjes

Denk naast nootjes eventueel ook aan andere knabbeltjes, zoals kaasvlinders of kleine stukjes chips. Ideaal voor bij de borrel!

 

Kaas

Kaas is een luxeproduct, wat maakt dat dit zeker in een cadeaupakket past. Het is leuk om voor een wat specialere soort te gaan, zoals komijnkaas of brandnetelkaas. Een oude kaas is ook een goed cadeautje.

 

Snoepjes

Ook meer zoetigheid is natuurlijk welkom in het pakketje. Snoepjes zijn een leuke toevoeging, als je weet dat de ander daarvan houdt. Of als hij of zij een gezin met kids heeft, is dit natuurlijk ook passend.

 

Mand

Alles in huis gehaald? Mooi! Dan moet je het uiteraard nog mooi verpakken. Haal een fraaie mand waar je alle cadeautjes samen in stopt. Zo’n mand is multifunctioneel, want deze kan later nog worden gebruikt als bijvoorbeeld bewaarmand, papierbak of plantenbak. Zo komt ieder onderdeel van het mooie cadeau dus van pas!

 

1 antwoord
  1. Kaat Krabbel zegt:

    Ik doe soms een bon erin voor een streamingsdienst zodat men thuis lekker een film kan kijken, wat frisdrank en popcorn erbij en iets van chcolade doen het vaak erg goed.

    In het de mand van het artikel zou ook vaak een flesje wijn (desnoods alcohol vrij) erin passen.

    Ik geef vaak manden weg en meestal worden de ontvangers er erg blij van.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *