Glasvezel: is het iets voor jou?

,
Glasvezel - is het iets voor jou

Het internet valt niet meer weg te denken uit de maatschappij en dat betekent dat er zich regelmatig nieuwe ontwikkelingen voordoen. Glasvezel is dar één van, hoewel dit type internetverbinding al relatief lang bestaat. Niettemin zijn de voordelen van glasvezel zelfs nu nog altijd het vermelden waard.

Vraag je je af wat een glasvezelverbinding precies is en waarom je ervoor zou moeten kiezen in huis of je bedrijf? Lees verder voor meer informatie!

Glasvezel: is het iets voor jou?

Voor je kunt beslissen of een glasvezelverbinding iets voor jou is, wil je er natuurlijk meer over te weten komen. Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een internetverbinding op basis van glasvezelkabels, die uit allemaal dunne, glazen draadjes bestaan. Deze draadjes zijn in staat om informatie letterlijk en figuurlijk met de snelheid van het licht te verwerken en door te sturen.

Door deze draadjes knippert immers aan een razend tempo een laserlichtje en de snelheid daarvan bepaalt ook de snelheid van je internetverbinding. Interessant om te weten: één glasvezeldraad kan tot wel achtduizend GB aan informatie doorgeven!

Kortom, een glasvezelverbinding is de perfecte oplossing voor ondernemers die zonder problemen in de cloud willen werken. Ook voor streamen en het delen van grote bestanden is het een must. Het is dan ook geen wonder dat vooral grote bedrijven gebruik maken van een glasvezelverbinding.

De voordelen van een glasvezelverbinding

De voordelen van een glasvezelverbinding gaan nog verder dan gewoon een hoge snelheid:

1. Een betrouwbare verbinding

Glasvezelkabels zijn ongevoelig voor bliksem, corrosie of andere storingen, bijvoorbeeld ten gevolge van radiofrequenties.

2. Enkel voor jou

Je glasvezelverbinding is enkel voor jou en het risico op onbedoeld delen met anderen is nihil. Op die manier geniet je optimaal van de maximale snelheid van het internet.

3. Een symmetrische verbinding

Glasvezelkabels zijn perfect om even snel te uploaden als te downloaden, wat bij een kabelverbinding of ADSL meestal niet mogelijk is.

4. Perfect voor de Cloud

Ten slotte leent een glasvezelverbinding zich perfect voor werken met de Cloud. Tegenwoordig is software steeds vaker online beschikbaar, bijvoorbeeld systemen voor administratie- of projectmanagement, dus het gebruik van de Cloud is vaak een must.

Hoeveel kost glasvezel precies?

Houd er rekening mee dat een glasvezelverbinding over het algemeen een stuk meer kost dan een gewone internetverbinding, althans als het gaat om de installatie. De prijs varieert tussen de €150 en €1500, afhankelijk van:

  • Of er in jouw buurt al glasvezel beschikbaar is
  • De afstand van je huis tot de (eventueel bestaande) bekabeling
  • De gewenste snelheid van het internet

Hoeveel kost je internet eenmaal de bekabeling er ligt en de verbinding is gemaakt? Gemiddeld zo’n €30 per maand. Dit betekent dat de prijs voor een glasvezelverbinding niet echt hoger ligt dan die voor ADSL of kabelinternet, terwijl de snelheid beter is en er meer mogelijkheden zijn.

Kies voor een glasvezelverbinding, thuis of in je bedrijf

Of je nu een probleemloze verbinding nodig hebt voor thuiswerk of je onderneming een boost wilt geven met een hypersnelle internetverbinding, glasvezels is een goede optie. Laat het daarbij door een professionele service installeren en je haalt er nog meer uit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *