Zwangerschapssymptomen, waaraan merk je dat je zwanger bent.

zwangerschapssymptomen

Er zijn genoeg zwangerschapssymptomen, maar herken je ze ook, ik deed dat niet…

Mensen vragen zich wel eens af, hoe kan het dat iemand niet merkt dat ze zwanger is. Ik moet bekennen dat ik de eerste zes weken van mijn eerste zwangerschap ook totaal, radicaal niet door had wat er aan  de hand was. Ik was net verhuisd, had een nieuwe baan, druk druk druk….

De eerste aanwijzing is natuurlijk dat je  menstruatie uitblijft. Maar als jij niet erg regelmatig bent, of – net als ik – dat nooit in je agenda schrijft, wordt dat alweer een lastige indicator.

Een tweede zwangerschapssymptoom is de innestelingsbloeding – zes tot twaalf dagen na de conceptie nestelt de eicel zich in de baarmoederwand. Dit gepaard gaan met buikkrampen en een roze of bruine bloeding. Toen ik de eerste keer zwanger was, zag ik die innestelingsbloeding aan voor menstruatie; ik was blij dat ik er deze maand zo makkelijk van af kwam!
Ik had het tenslotte druk.

Wordt je vaag misselijk, zeg maar zeeziek? En lust je sommige dingen niet meer? Reken maar dat je met een zwangerschapssymptoom te maken hebt!
Had ik dat maar geweten, dan had ik direct begrepen waarom ik ineens geen koffie meer lustte, terwijl ik normaal sloten koffie dronk…

Lig je ineens elke avond om 9 uur uitgeput in bed, had je er eigenlijk om 8 uur al in willen kruipen, maar vond je dat te asociaal? Doe het gerust, vermoeidheid is een…juist!

Moet je nu al weer plassen? Begin je dat geren naar het toilet genant te vinden? Niks aan de hand! Het is gewoon een van de vele, zwangerschapssymptomen.

Grotere borsten, ik was al 6 weken zwanger zonder het te weten, pas toen ik op een avond zag dat mijn bh te klein werd, viel het kwartje en snapte ik al die andere dingen ook

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *