Zwangerschapssymptomen bij vaders

vaders

vaders zwanger? nee natuurlijk niet, maar ze hebben wel zwangerschapshormonen!

Ben jij een bijna-pappa? Dan heb je jezelf vast wel vragen gesteld als deze: waarom eet ik net zo hard mee van de chips,  het ijs, de augurken en de weet-ik-veel  waar zij zo’n trek in heeft omdat ze zwanger is?
Is dat omdat het op tafel staat, of heeft dat misschien toch een andere reden…
Let op!
De kans is heel groot dat je niet alleen de snacks deelt, maar ook zwangerschap symptomen.
En dat lot deel je met ongeveer 90 procent van de aanstaande vaders. Sterker nog onderzoekers komen dit zo vaak tegen dat ze het een naam hebben gegeven: het Couvade syndroom. Of te wel: wij zijn zwanger.
En de aanstaande is echt heel erg zwanger!
Van welke  zwangerschapssymptomen kan de aanstaande vader last hebben?
Van eentje in ieder geval niet: hij heeft geen baby in zijn buik…

Als vaders zwanger zijn

Zelfs de meest stoere vent, kan last hebben van slapeloze nachten en een onrustig gevoel, als zijn vrouw zwanger is. Een onderzoek laat zien dat mannen die of een heel slechte of een heel goede band met hun ouders hebben de mannen waren  die het minst streste gedurende de zwangerschap. Mannen die een relatie met hun ouders hadden die daar tussen in lag, maakte zich wel erg druk. Kortom: wij zijn zwanger is niet helemaal een grapje!
De beste remedie voor die onrust is de vader–to-be zoveel mogelijk te betrekken bij de zwangerschap. De zwangerschap negeren gaat een beetje moeilijk en voor veel mannen is het erg geruststellend als ze wat kunnen doen of als ze begrijpen wat er gebeurt.
Dus dames: stuur de vader midden in de nacht naar de snackbar en laat je heerlijk masseren…de rest verzinnen jullie zelf maar! Maar zet ze aan het werk , die vaders to be. Heus het helpt hen!

lees ook: het Couvade syndroom

vader zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *